Nagy csatában sikerült legyőzni a KRC-t

A férfi röplabda NB I. 7. fordulójában a VRC Kazincbarcika 3-1-re legyőzte hazai pályán a HÉP-Kecskeméti RC-t. Sikerének köszönhetően a VRCK megerősítette első helyét a tabellán, szombaton pedig a Pécset fogadja az Irinyi Tornacsarnokban.

Az előzeteseknek megfelelően szorosan indult a mérkőzés, egyik csapat sem „engedte el” a másikat, ritkán volt három pont a felek között a különbség. Az első játszma végére azonban a VRCK-nak sikerült megszilárdítania előnyét, igaz csak a hajrában (25-22, 1-0). Aztán jött két olyan szett, amire az addig látottak alapján kevesen mertek volna fogadni: a második felvonást a Kecskemét (16-25, 1-1), míg a harmadikat a Kazincbarcika nyerte viszonylag simán (25-17, 2-1). A negyedik felvonás volt végül az utolsó, és egyben a legnagyobb csatát hozta. A VRCK kiharcolt magának egy kis előnyt, de a szett felére a KRC járt már elöl. 25 felett mind a két csapatnak volt szettlabdája, de a találkozót végül Szabó Dávid blokkról out-ra vágódó ütése lezárta (32-30, 3-1).

Hazai oldalról Szabó mellett Mészáros Dömötör is 20 pont fölé jutott.

Szombaton ismét hazai pályán, ám ezúttal az Irinyi Tornacsarnokban játszik a VRCK, méghozzá 17.30-tól a Pécs ellen.

Négy szettben sikerült a VRCK-nak legyőznie a Kecskemétet. Fotó: Tóth Milán

FÉRFI RÖPLABDA NB I., ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ
VRC Kazincbarcika – HÉP-Kecskeméti RC 3-1 (22, -16, 17, 30)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 500 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.
VRCK: Páez, Mészáros, Banai, Szabó D., Milev, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kozsla, Toronyai, Árva, Blázsovics. Vezetőedző: Daniel Oravec:
KRC: Török P., Krupánszki, Dávid, Kovács Z., Pesti, Szabó M. Csere: Deák (liberó), Kunert, Vocskó. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Daniel Oravec: Nem igazán ismertem rá a játékosaimra, görcsösen, idegesen röplabdáztak. Ha sikerül ezt levetkőznünk, és felszabadultan, adrenalintól duzzadva tudunk játszani az elejétől, akkor megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.

Szasa Nedeljkovics: Azt hiszem, hogy a szurkolók és a játékosok is megkapták azt, amire számítottak: igazi rangadó volt. A rutinosabb Kazincbarcika bizonyult végül a jobbnak, nekünk két junior korú játékosunk is van a kezdőben. Nem történt semmi baj, most már a következő meccseinket meg kell nyerni, és akkor ott leszünk, ahol lenni akarunk.