Négy hónap után újra teremben edzhetett csapatunk

Kereken négy hónapot követően, hétfőn, ismét teremben tarthatott labdás edzést a Vegyész RCK férfi csapata. Együttesünk már a hónap elején elkezdte a felkészülést az előtte álló idényre, ez a hét pedig az újabb lépcsőfok, de még csak a ráhangolódásról fog szólni, hivatalosan ugyanis csak július 21-én kezdődik a munka.

Délelőtt a keret játékosai, Árva Milán, Bibók Balázs, Budai Balázs, Csizmadia Tamás, Dudás Tamás, Juhász Péter, Carlos Páez, Péter Márton, Simkó Dániel és Tóth Krisztián a konditeremben jártak, ahol felméréseket végeztek el Toronyai Miklós vezetőedző és Szabó Dávid másodedző felügyelete alatt. Délután két régi ismerős is edzésre jelentkezett: az Ausztriába szerződő Blázsovics Péter, valamint Kovács Zoltán, korábbi játékosunk, aki a DVTK másodedzője és a MEAFC játékosa is egyben.

Az edzés elején Kárpáti László klubelnök köszöntötte a játékosokat. Kiemelte, a koronavírus-járvány miatt mindenkinek még alaposabban oda kell figyelnie magára és a környezetében élőkre, így arra kérte a játékosokat, tegyenek meg minden tőlük telhetőt – nem mellesleg a Don Bosco Sportközpontba is csak alapos kézfertőtlenítést követően léphettek be Juhász Péterék. Kárpáti jó munkát kívánt minden játékosnak, akárcsak a frissen kinevezett szakmai stábnak.

Ezt követően Toronyai egy kis elméletet tartott játékosainak, majd néhány alapgyakorlatot követően a játéké volt a főszerep: hármason belüli röplabda valamint foci is szerepelt a programban. A héten még nem lesz ugrálás, de heti nyolc labdás edzéssel és három konditermi foglalkozással már számolniuk kell a résztvevőknek.

Az első edzésről igazoltan hiányzott Földes Dániel, valamint további hír, hogy Marian Vitkóval közösen bontott szerződést a klub, miután a játékos – a koronavírus okozta bizonytalanság miatt – úgy döntött, a sport mellett dolgozni is szeretne. Márpedig tanári végzettségét (testnevelés-földrajz szakos) szülővárosában, Felsővízközön (Svidník) szeptembertől kamatoztatni fogja tudni, emellett a helyi csapatban is játszhat.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Négy hónap után először teremben… @dbs_barcika After four months finally we had a chance to train in a hall #vrck #kazincbarcika #röplabda #preseason

VRC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés,