Nyert és alapszakasz-győztes lett a Vegyész!

Kihasználta a Kecskeméti RC pénteki botlását a Vegyész RC Kazincbarcika, hiszen az alföldi csapattal ellentétben nyerni tudott a magyar utánpótlás-válogatott ellen szombaton a férfi röplabda NB I-ben, így az A-csoport győzteseként jutott be a januárban rajtoló Extraligába.

Pénteken a Kecskemét már 2-0-ra is vezetett Rácalmáson a válogatott ellen, mégis kikapott öt játszmában, így csak egy ponttal gazdagodott, ami azt jelentette, hogy amennyiben a Vegyész nyerni tud szombaton a fiatalokkal szemben, úgy mégiscsak első helyen zárja az alapszakaszt. Sérülés miatt Carlos Páez és Marcílio Braga sem tarthatott társaikkal.

Az első szettben Blázsovics Péternek ment a legjobban támadásban a mieink közül, mellette Árva Milán volt még hatékony. A Vegyész nem mellesleg öt saját nevelésű játékossal a kezdőben állt fel, és bár 21-13-ra is vezetett már, végül csak hárommal nyerte meg a nyitó játszmát (22-25, 0-1). Árvának jól ment a térfélcserét követően átlóban, sorozatban gyártotta a pontokat, a felvonás utolsó megmozdulása is hozzá volt köthető, amelyet ezúttal nem könnyelműsködött el a csapat (18-25, 0-2). Budai Balázs is beszállt a ponttermelésbe, majd Blázsovics egymaga négyet szerzett zsinórban (12-14). Kapaszkodott viszont a válogatott, át is vette a vezetést (19-17), de Marek Kardos vezetőedző csapata megrázta magát, aminek meglett a jutalma (21-25, 0-3).

A Vegyész sikerének köszönhetően megelőzte a MAFC-BME és a Kecskemét együttesét is a tabellán, így első helyen zárta az alapszakasz A-csoportját 27 ponttal. A bajnokság az Extraligával, január második hétvégéjén folytatódik.

Az Extraligába jutott csapatok a B-csoportból: Pénzügyőr SE, Fino Kaposvár, Debreceni EAC.
Az Extraligába jutott csapatok az A-csoportból: Vegyész RCK, MAFC-BME, Kecskeméti RC.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 11. FORDULÓ
Magyar utánpótlás-válogatott – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-22, -18, -21)
Rácalmás, 50 néző. V.: Barabás, Éri.
Magyar up-válogatott: Mikuláss 1, Szabó V. 14, Tomanóczy B. 3, Boa 3, Laczi 4, Flachner K. 3. Csere: Sümegi (liberó), Iván G., Majoros 6, Csendes 5, Iván B. 1., Balázs 2. Edző: Tomanóczy Tibor.
Vegyész: Toronyai 1, Blázsovics 16, Péter 5, Árva 20, Budai 6, Juhász 2. Csere: Vitko (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.

Marek Kardos: Amíg fegyelmezettek voltunk, nem volt gondunk, de több alkalommal sem tudtunk koncentráltak maradni, valamint a hozzáállással is akadtak problémák. Jó dolog viszont, hogy a megingásaink ellenére jól játszottunk, főleg a második és harmadik szett hajrájában.

(fotó: vrck.hu / Kovács Loretta)