Nyolc között a Magyar Kupában

Vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika kétszer is legyőzte a PTE-PEAC C-Doki csapatát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, így magabiztosan jutott tovább. A negyeddöntőben minden bizonnyal a Dági KSE csapatával fog megmérkőzni.

Csányi Tamás (15) és társai magabiztosan játszottak a Pécs elleni Magyar Kupa-meccseken. (Fotó: boon.hu)
Csányi Tamás (15) és társai magabiztosan játszottak a Pécs elleni Magyar Kupa-meccseken. (Fotó: boon.hu)

Mivel a pécsiek feladták pályaválasztói jogukat, a felek úgy döntöttek, mindkét találkozót lejátsszák néhány óra leforgása alatt Kazincbarcikán. A vendégek előző nap Debrecenben léptek pályára bajnokin találkozón – melyet 3-1-re megnyertek –, ezért fáradtabban mozogtak a pályán, mint egy héttel korábban, amikor NB I-es meccsen fogadták a VRCK-t.

Toma Sándor vezetőedző a Török Roland, Kovács Zoltán, Juhász Péter, Szabó Dávid, Surányi István, Csányi Tamás hatosnak adott játéklehetőséget, a liberó Bene Róbert volt. A borsodiak magabiztosan játszottak, jól blokkoltak, az ütésekbe pedig elegendő erőt fektettek. Éppen ezért kétség sem fért hozzá, mely együttes kerül ki győztesen az összecsapásból.

Az első felvonás 10 órakor vette kezdetét, míg a második összecsapás nem sokkal dél előtt rajtolt el. Ekkor Toronyai Miklós, Árva Milán, Kozsla Ádám, Dudás Tamás, Budai Balázs és Csányi alkotta a kezdőt, a liberó ismét Bene volt, és Toma Sándor ezúttal sem cserélt. De nem is volt rá szüksége, hiszen a csapat ezúttal is magabiztosan teljesített, így kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben a Vegyész a Debreceni EAC és a Dági KSE párharc győztesével fog találkozni.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – PTE-PEAC C-DOKI 3-0 (11, 15, 16)
Kazincbarcika, 70 néző. Vezette: Suba, Bodrogi.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – PTE-PEAC C-DOKI 3-0 (18, 18, 21)
Kazincbarcika, 50 néző. Vezette: Vári, Halász.

Továbbjutott a Kazincbarcika, 6-0-s összesítéssel.

Tóth Milán