Nyomás alatt tartanák a MAFC-ot Csizmadiáék

Csütörtökön 19 órától a MAFC-BME lesz a GreenPlan-VRCK vendége a férfi röplabda Extraliga bronzcsatájának harmadik mérkőzésén. Amennyiben a hazaiak nyernek, úgy éremosztásra kerül sor a Don Bosco Sportközpontban, ehhez azonban még sokat kell tenniük Csizmadia Tamáséknak.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában 2-0-ra vezet a Vegyész, miután az első mérkőzést idehaza 3-1-re, a második Budapesten pedig 3-2-re nyerte meg.

„Rengeteg különbség volt a két meccs között, mert hazai pályán óriási hangulat volt, és az elejétől a végéig tudtunk koncentrálni” – emlékezett vissza a fiatal feladó. „Az idegenbeli meccsünkre ez nem volt igaz, mert bár két és fél szetten át hibátlanul játszottunk, nem engedtük a MAFC-ot levegőhöz jutni, de aztán mintha elvágtak volna minket. Sem a blokkok, sem a nyitások nem jöttek, míg a budapestiek játéka feljavult, és a nyitásaikkal meg tudtak minket bontani.”

Kérdeztük Csizmadiát, a legutóbbi két mérkőzés ismeretében vajon mire lehet szükség annak érdekében, hogy ismét a Vegyész kerüljön ki győztesen?

„Ami nagyon fontos lesz, az a nyitás és a nyitásfogadásunk. Ezek kifejezetten jól működtek az elmúlt két mérkőzésen, legalábbis a döntő részükben. Ha ezekben a játékelemekben sikerül egy erős átlagot hoznunk, és a védekezésünk is úgy működik majd, mint a szezon második felében, akkor ismét nyomás alatt tarthatjuk a MAFC-ot” – vélekedett.

Csizmadiának nincs egyszerű dolga, hiszen Páez Carlost kell helyettesítenie, de elárulta, rengeteg segítséget kap a pályán a társaitól.

„Mindenki sokat segít a pályán, igyekeznek levenni a terhet a vállamról, de az én posztomon ez nehéz, szinte minden második labdához én érek hozzá. Ha viszont valamit nem jól csinálok, rossz megoldást választok, nem jó labdát adok, mindig kapok egy-két bátorító szót, és ez sokat tud segíteni” – árulta el Csizmadia.

A 19 órakor kezdődő összecsapást a hunvolley.tv közvetíti.