„Olyanok vagyunk, mint egy nagy család”

Sokan kételkedtek abban, hogy idén a VRC Kazincbarcika valóban képes lesz megnyerni a bajnokságot és a Magyar Kupát. Pedig sikerült. Kárpáti Zoltán ügyvezetővel készített interjút az Észak-Magyarország.

„Egy olyan csata, mint amilyet mi vívtunk most a Kaposvárral, nagyon jót tesz a magyar férfi röplabdának, a megítélésünknek. Nem mellékesen a siker is értékesebb, édesebb. Fantasztikus volt ez az utolsó meccs is, ellenfelünk nagyon jól játszott, mi egy kicsit kevésbé, ha az első szettben nem adjuk le a 6 pontos előnyünket, akkor lehet, hogy 3:0-ra győztünk volna, viszont azzal, hogy a nyitójátszma elúszott, egy óriási csata kerekedett ki, aminek leginkább a szurkolók örültek” – mondta az Észak-Magyarországnak az ügyvezető.

„Amikor elkezdődött ez a szezon, és bejelentettük a terveinket, akkor ezeket sokan szkeptikusan fogadták” – tette hozzá. „Azt gondolták, hogy az, amit elmondtunk, az túl nagyratörő, nagyravágyó terv, túlságosan elrugaszkodunk a valóságtól. Viszont az első perctől tudatosan egy olyan csapat összeállításban, egy olyan struktúrában gondolkodtunk, ami – azt gondolom – predesztinált minket a sikerre. Megtartottuk a megfelelő egyensúlyt az idősebb és a fiatalabb játékosok között, olyan szakmai stábbal indultunk neki az évadnak, amelyik már bizonyított. Voltak, akik nevettek azon, kételkedtek abban, amikor kijelentettük, hogy Bajnokok Ligája mérkőzéseket szeretnénk Kazincbarcikára hozni, de mi hittünk, hiszünk ebben. Kitartóan dolgoztunk, az a legnagyobb előnyünk, hogy mi olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Mindenkinek megvan a helye a hierarchiában, és mindenki azért dolgozott az első perctől kezdve, hogy ezt a pillanatot elérjük. Szóval megcsináltuk, és ide fogjuk hozni a BL-t ebbe a kis borsodi városba!”

A teljes interjú elolvasható az Észak-Magyarország internetes hírportálján, a boon.hu-n!

Főcímkép: vrck.hu