Páez hazautazik, Mudo marad a nyárra is

Mind a két dél-amerikai játékos, a már magyar állampolgársággal is rendelkező Páez Carlos, valamint a brazil Rodrigo Moraes is maradni fog a következő idényben a GreenPlan-VRCK csapatában.

Páeznek élő szerződése van a következő idényre, tehát nem volt kérdés a maradása, viszont már lassan három éve nem látta a családját, így élettársával és kisfiával két és fél hónapra Venezuelába utaznak – az augusztusi felkészülésnél viszont már itt lesz.

Mudóra egy rutinműtét vár júniusban, amelyet a debreceni klinikán hajtanak végre a jobb térdén. A rutinos játékossal klubunk megállapodott, hogy amennyiben sikeres lesz a műtét és a rehabilitációja, úgy nincs akadálya a maradásának. Annak fényében, hogy a szezon felét már fájós térddel kellett letudnia, de így is a harmadik legtöbb blokkot hozta és 53%-os hatékonysággal támadott, nem tűnik túlságosan kockázatosnak a maradása. Főleg úgy, hogy Mudót jól ismerjük, és üde színfoltja, fontos láncszeme az öltözőnek.

Centerposzton nem kérdés, hogy Juhász Péter is maradni fog, és mivel Mudóval mindketten 30 felett járnak már, a fiatalítás is szem előtt van. Centerek terén utánpótlásunkból is lehet meríteni, hiszen Együd Ádám 19, Garan Bálint 18, Cziczlavicz Dávid pedig 15 éves, azon játékosok közül, akik már vettek részt korábban felnőtt edzéseken is.