Palánkai-Omoshebi az angol válogatottban játszott – Videó

Meghívót kapott és pályára is lépett az angol röplabda-válogatottban klubunk fiatal feladója, Zachary Palánkai-Omoshebi.

Simon Loftus szövetségi kapitány együttese egy barátságos tornán vett részt, oda kapott meghívást a VRC Kazincbarcika fiatal feladója. Érdeklődésünkre Zachy elmondta, hogy bár többnyire csak epizódszerepeket kapott, rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodott.

„Simon kért, hogy csatlakozzam, hiszen a válogatottnak szüksége van egy fiatal, magas feladóra, akire a jövőben akár építhet is” – fogalmazott a vrck.hu-nak a 18 esztendős játékos, junior csapatunk feladója. „Talán még egy szettet sem játszottam összesen a torna alatt, de így is rengeteget láttam, tanultam. Nemzetközi szinten más tempóban játszanak a csapatok, az angol válogatott védekezése másabb is, hiszen itt már blokk felett is ütnek a játékosok.”

Az angolok Németországgal és Luxemburggal játszottak két-két alkalommal a Novotel Kupán. Összesítésben a második helyen zártak a németek mögött két győzelemmel és két vereséggel.