Pénzügyőrös napok következnek, bajnoki után kupaelődöntő

Január 21-én a Pénzügyőr SE-t fogadja a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az Extraliga alapszakaszának 15. fordulójában, majd 24-én és 31-én a Magyar Kupa elődöntőjében találkozik egymással a két együttes.

Köszönhetően a DEAC elleni parádés fordításnak, a Vegyész zsinórban hetedik alkalommal lehet ott a Magyar Kupa négyes döntőjében. Ellenfele az elődöntőben a címvédő Pénzügyőr SE lesz, a párharc Kazincbarcikán kezdődik. A nyáron a GreenPlan-VRCK a fiatalítás mellett döntött, részben pedig a Pénzügyőr is, viszont utóbbi ebben komolyabb lépéseket idén januárban kényszerült tenni, miután a center Rása Alex és a feladó Keen Cameron nélkül kell befejeznie a szezont. Időközben visszatért a kiváló liberó, Bruno Feliciano, a rutinos játékosok közül Kiss Dániel és Kovács Zoltán maradtak hírmondónak a korábbi évek sikercsapatából.

A bajnoki tabellán a Vegyész a negyedik, a PSE a hatodik helyen áll, a különbség köztük négy pont. Az őszi bajnokit a kazincbarcikaiak egy fordulatos mérkőzésen, 3-2-re nyerték a fővárosban. A folytatásban tehát a budapestieknél is még több lehetőséget fognak kapni a tehetséges, utánpótlás és felnőtt válogatott fiatalok, akik a TFSE elleni kupameccseket könnyedén vették, míg a hétvégén 3-0-ra kikaptak a MÁV Előre Foxconn csapatától az Extraligában.

A két kupameccs között a Vegyész a Vidux-Szegedi RSE-vel, a PSE a Kecskeméttel fog bajnokit játszani.