Péter Benedek szerződést hosszabbított

Új, egy plusz egy évre szóló szerződést kötött egymással Péter Benedek és a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika.

22 éves szélső ütőnk harmadik szezonját tudhatja maga mögött Vegyész-mezben. A mostani idény elején egy vállsérülés hátráltatta, de januártól több lehetőséget kapott, és jó teljesítménnyel rukkolt elő a DRK Magyar Kupa döntőjében is. Most rövid pihenőjét tölti magyar válogatott játékosunk, aztán készülhet ő is a férfi válogatottal az Európa-bajnoki selejtezőkre.

„Örülök neki, hogy sikerült megállapodni a közös folytatásról” – mondta boldogan Toronyai Miklós vezetőedző. „Fiatal kora ellenére nagyon tehetséges játékosnak tartjuk Benedeket. Ütésben ugyan elég széles a repertoárja, vannak területek, ahol fejlődnie kell, ezzel ő és mi is tisztában vagyunk. Ezért dolgozunk minden nap, és jó úton jár, amit bizonyít, hogy a magyar válogatottnak is tagja már második éve.”

A feladó Óhidi Richárdnak élő szerződése van a következő idényre is, míg a liberó Kiss Máté, valamint a két center, Cziczlavicz Dávid és Garan Bálint maradásáról az elmúlt napokban beszámoltunk. A tárgyalások, egyeztetések folyamatosak a jelenlegi és a kiszemelt játékosokkal is, a fejleményekről természetesen a következő napokban, hetekben is tájékoztatjuk szurkolóinkat.