Péter Márton: Csapatként, egymást segítve

Szerdán, szombaton és vasárnap is játszott, játszik felkészülési mérkőzéseket a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. A sűrű programról, a hangulatról kérdeztük rangidős játékosunkat, a 24 éves Péter Mártont.

Milyen a hangulat az öltözőben, hogyan sikerült az új, fiatal játékosok beilleszkedése?
Jól érzi magát a csapat így együtt. Az öltözői hangulat kiváló, mindig megvan a jó kedv, de figyelünk arra, hogy amikor edzésre kerül a sor, akkor a komolyság és a munka kerüljön az előtérbe. A fiatalokkal és az érkezőkkel is azonnal megtaláltuk a közös hangot. Pozitívum, hogy bennük is ott van a bizonyítási vágy és az akarás, és ezt látni lehet az edzéseken, akárcsak az ezzel járó fejlődést is. A segítséget az edzőktől, vagy akár a csapat ‘idősebb’ rétegétől is jól fogadják, valamint nagyon nyitottak is erre, ami szintén plusz lehet a fejlődésükben.

Hogyan láttad az eddigi meccsek alapján a csapat játékát?
Az eddigi edzőmeccsek alapján a játék nagy részével elégedett vagyok, jó volt úgy játszani a pályán, hogy éreztem, csapatként tettük a dolgunkat, egymást segítve. Ezen dolgozunk, hogy ez a jövőben is csak erősebb legyen. Így, hogy folyamatosan terhelve van a csapat, nagyon sok jó dolgot láthattunk vissza, de még voltak olyan hibák, amik nem férnek bele majd a bajnokságban. Viszont úgy érzem, hogy ezeket addigra korrigálni tudjuk.

Sűrű a program, hogyan élitek ezt meg?
A meccseket mindenki várja, mert hasznos visszajelzéseket ad mindenki számára. A mérkőzések mennyiségével és a sűrű programmal nem gond, nem lesz gond: ez is a fiatalítás egyik előnye, hogy fizikálisan is teljesen jól veszi a társaság ezeket a heteket, valamint szeret is játszani a csapat, amikor csak van rá lehetőség. Mindenki bizonyítani szeretne, meg persze tanulni, amit csak tud ezeken a mérkőzéseken.

A pénteki felkészülési mérkőzésről is jelentkezünk egy rövid beszámolóval hétvégén.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)