Pontokra voltunk a csodától, de így is le a kalappal!

Fantasztikus hangulat mellett, egy végletekig kiélezett mérkőzésen kapott ki 3-2-re a Vegyész RC Kazincbarcika a görög PAOK Szaloniki csapatától a férfi röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában.

Közel volt a csodatételhez a VRCK, hiszen valljuk be: nem sokan számítottak arra, hogy a görög sztárcsapatot sikerül megszorongatni. Azonban Marek Kardos vezetőedző legényei tettek arról, hogy a kilátogató nagyjából 700, zömében barcikai néző egy remek mérkőzést lásson. A szurkolók látatlanban valószínűleg aláírták volna ezt az eredményt, de így kicsit keserű szájízzel térhettek haza. A vastapsot azonban így is megkapták a sárga-kék mezesek, majd közösen énekelték el a Himnuszt a szurkolókkal.

A meccs első pontját a vendégek szerezték, de Németh Szabolcs rögtön egalizált, ezzel pedig ő szerezte a VRCK első pontját a Bajnokok Ligájában. A szett első harmadában fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a PAOK-nak sikerült többpontos előnyt kiharcolnia, amit aztán sikerült is megtartania. Hiába kapaszkodott minden erejével a vendéglátó, és szerzett több szép pontot is, végül a görög sztárcsapat nyerte az első játszmát (18-25, 0-1).

A fordulás után villámrajtot vettek a hellének, 14-hez érve már ötpontos volt az előnyük. Blázsovics Péterék azonban nem adták fel, küzdöttek becsülettel, aminek meg is lett a részjutalma, mivel 16-nál már ők voltak előnyben. Felváltva szereztek pontokat a csapatok, még a PAOK is vezetett, azonban egy végletekig kiélezett szettben a Kazincbarcikának sikerült egyenlítenie (27-25, 1-1)! Hogy aztán még nagyobb örömük legyen a sárga-kékek drukkereinek, Németh és Banai Máté vezérletével a VRCK a harmadik felvonást is megnyerte, nem is akármilyen végjátékban, ezzel pedig előnybe került (30-28, 2-1).

A negyedikben a PAOK gyorsan elhúzott négy ponttal, és ezt sikerült is megtartania nagyobb izgalmak nélkül, ami azt jelentette, hogy az ötödik szettre maradt a döntés (19-25, 2-2). Szabó Dávid vállára vette övéit, sorra szerezte a pontokat, de így is a görögök voltak előnyben a térfélcserénél (8-8). A végét a PAOK bírta jobban, ezzel pedig előnybe került a párharcban (13-15, 2-3) – visszavágó jövő hét szerdán.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – PAOK Szaloniki (görög) 2-3 (-18, 25, 28, -19, -13)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 700 néző. V.: Ovuka (bosnyák), Tanase (román).
VRCK: Páez 2, Németh 18, Juhász 10, Szabó 18, Blázsovics 14, Banai 18. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai, Milev 2, Macko. Vezetőedző: Marek Kardos.
PAOK: Szafranovics 14, Marquez 13, Djuric 27, Gorcaniuk 20, Takuridisz 13, Filippov 3. Csere: Konsztantinidisz (liberó), Gacic, Okolics 5, Butosz, Efraimidisz (liberó). Vezetőedző: Sergiu Stancu.

Marek Kardos: Sajnálom a végét, mert mi hibáztunk kettőt, aminek köszönhetően végül a PAOK nyert. Most kicsit csüggedünk, de egy jó mérkőzést sikerült játszanunk, és sikerült meglepnünk ellenfelünket. Szurkolóinknak pedig köszönjük a biztatást, fantasztikusak voltak.

Sergiu Stancu: Számítottunk rá, hogy ilyen szoros lesz a mérkőzés, hiszen rutinos játékosai vannak a VRCK-nak. Jól kezdtünk, aztán sokat hibáztunk, segítettünk mi is a jól küzdő ellenfelünknek, de a végén szerencsére mi koncentráltunk jobban.

(Fotók: vrck.hu/Muzslay Péter)