Saját otthonában egyenlített a Pénzügyőr

Egyenlített az LV Sport Pénzügyőr SE a férfi röplabda Extraliga döntőjében, miután hazai pályán nyerni tudott a Vegyész RC Kazincbarcika ellen.

A meccset a Vegyész kezdte jobban, „fel is robbantották” hangjukkal a csarnokot a vendég szurkolók, akik több mint félszázan érkeztek kedvenceiket buzdítani. A játszma felénél (12-12) érte utol a Pénzügyőr a címvédőt, köszönhetően Kovács Zoltán jó (?) nyitásainak, de a hajrában Németh Szabolcsék mentek kettővel (21-23). Ezúttal is egyenlítettek a hazaiak, és Igor Vitjuk jó nyitásai után a részsiker is az övéké lett (25-23, 1-0).

Mindkét csapat sokat hibázott, főleg nyitásban, de mivel a labdáik többségét beütötték, az eredmény szorosan alakult – hol az egyik, hol a másik vezetett (14-14). Meglépett kettővel a budapesti együttes, azt ledolgozta a Vegyész, majd gyorsan háromra nőtt a hazai fór (19-16). Marek Kardos kikérte a szettben a második idejét, 23-nál egyenlített a csapata, de végül Magyar Bálinték a második szettet is megnyerték (25-23, 2-0).

A harmadik játékrész is szorosan indult, de a jól fogadó hazaiak ötpontos előnyt tudtak maguknak kiharcolni (15-10). A kazincbarcikaiak időkérésekkel, cserékkel próbálkoztak zárkózni, de a Pénzügyőr jól röplabdázott, szerencséje is volt, és rutinos csapathoz méltóan ezt az etapot is megnyerte (25-16, 3-0). Ezzel pedig egyenlített az aranyéremét folyó párharcban.

Az állás 1-1, folytatás Kazincbarcikán szombaton, 19 órától.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (23, 23, 16)
Kőér utca, Budapest, 300 néző. V.: Mezőffy, Bátkai-Katona.
Pénzügyőr: Magyar, Vitjuk 6, Flachner 7, Kovács Z. 27, Kiss D. 3, Rása 11. Csere: Bán (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez 2, Németh 6, Juhász 4, Szabó D. 15, Milev 7, Macko 4. Csere: Vitko (liberó), Toronyai, Blázsovics, Gebhardt N. Vezetőedző: Marek Kardos.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Jókay Zoltán: Készültünk erre a mérkőzésre, és ami Kazincbarcikán a hazaiaknak jött be, az most a mi oldalunkra billent. Ugyanolyan mérkőzés volt, mint az első, hiszen a harmadikat leszámítva minimális különbséggel nyertünk.

Marek Kardos: Nyitás nélkül nehéz eredményt elérni, mi csak az első szettben hetet rontottunk, ami rengeteg egy játszmán belül.

(Fotó: vrck.hu)