Simkó Dániel: Jól esett, hogy bizalmat kaptam

Több, saját nevelésű fiatal is bemutatkozott a mögöttünk hagyott idényben a Vegyész RCK férfi együttesében, közéjük tartozik Simkó Dániel is. Ezúttal 19 éves centerünkkel beszélgettünk.

Simkó még általános iskolás volt, amikor elkezdte az edzéseket, de aztán több évig hanyagolta a röplabdát. Akkor tért vissza, amikor egykori csapattársaitól megtudta, Bokor Elek az edző. Ez 2017 decemberében történt, azóta pedig keményen dolgozik, hogy megvesse lábát a juniorok és a felnőttek között egyaránt.

„Váratlan volt, nem számítottam arra, hogy a felnőttekkel fogok edzeni folyamatosan, mert eleinte csak heti három alkalommal, egy konditermi és két termi edzés alkalmával kellett velük tartanom” – emlékezett vissza Simkó a szezonkezdetre. „Végül is megmaradtam a felnőtt edzéseken, majd viszonylag az idény elején be is mutatkoztam egy Pécs elleni, idegenbeli mérkőzésen. Emlékszem, hogy Juhász Péter kezdett, de látva az ellenfél aktuális erejét, amikor leforgott nyitni, már be is álltam a helyére, és utána végig én játszottam. Nyitottam egy ászt, blokkoltam, ütöttem, nem blokkoltak le. Tudom, hogy a Pécs nem egy erős csapat, de jól esett, hogy bizalmat kaptam.”

„Látom magamon a fejlődést, tudom, hogy folyamatosan tanulok” – folytatta a fiatal center. „Nagyon szerettem Marek Kardos edzéseit, sajnáltam, hogy távozott, mert velünk, fiatalokkal rengeteget foglalkozott – nem csak a labdás, hanem a konditermi edzéseken is. Sokszor velünk végezte a gyakorlatokat, ami motiválóan hatott rám, és a hangulat is remek volt a tréningeken. A csapattársak is sokat segítettek, egyből szóltak, ha valamit nem jól csináltam. Szerintem a pályán kívül is elfogadtattam magam az idősebbekkel, sokkal barátibb most már velük is a kapcsolatom.”

Hosszú út áll még Simkó előtt, aki ezt tudja, a körülmények viszont adottak az ő és a többi fiatal fejlődéséhez Kazincbarcikán. Mint mondta, „Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok magas játékos, úgyhogy a hálónál sokkal élelmesebbnek kell lennem. Habár csak százkilencven centiméter vagyok, azért elég jó a súlypontemelkedésem, amivel valamennyire képes vagyok a magasságbeli hátrányomat kompenzálni. Rengeteget kell még edzenem és fejlődnöm, ezt is tudom, de jó helyen vagyok, és igyekszem bizonyítani” – tette hozzá Simkó.

(A főcímképen: Simkó Dániel (2). Fotó: Kovács Loretta, vrck.hu)