Szabó Dávid Törökországba igazolt

A Vegyész RC Kazincbarcika válogatott játékosa, Szabó Dávid a török másodosztályban szereplő Konya együttesénél folytatja pályafutását. A feladóátló egyéves szerződést kötött a dél-törökországi csapattal.

A Konya célja minimum a rájátszás elérése, tehát a legjobb négy közé kerülés, de a klub szeretné a következő idényt már az élvonalban megkezdeni. Ebben lehet segítségre Szabó, aki ugyan kapott ajánlatot a Vegyésztől, de mindenképpen külföldön képzelte el a karrierjét.

„Dáviddal úgy egyeztünk meg egy évvel korábban, hogy biztosan velünk marad a 2015/16-os szezonra” – mondta honlapunknak Dudás András ügyvezető. „Hosszú évek után sikerült a döntőbe kerülnünk, amiben oroszlánrészt vállalt. Ismét jó formába lendült, fel is hívta magára a figyelmet, és bár tettünk neki egy ajánlatot, tudtuk, hogy neki még vannak tervei külföldön. Örülünk az eredményeinek, a legjobbakat kívánjuk neki, és tudja, hogy mi mindig tárt karokkal várjuk.”

A kazincbarcikai nevelésű játékos nagyon fiatalon, 17 évesen már Olaszországban pallérozódott, ahol az első- és a másodosztályban is játszott. A Mantova, a Verona, a Treviso, a Belluno és a Trentino röplabdázója is volt, de a szlovén Kanalban és az osztrák Innsburckban is lehúzott egy-egy szezont. 2014-ben egy súlyos sérülés miatt hazatért, majd 2015 februárjában elfogadta a dél-koreai Asan Woori Card Hansae ajánlatát. Legnagyobb sikereit a Trevisóval és a Trentinóval érte el – előbbivel a CEV Kupában végzett az első helyen, míg utóbbival elhódította az olasz Szuperkupát és harmadik pozícióban végzett a klubvilágbajnokságon.

Szabót néhány héttel ezelőtt keresték meg a törökök, akikhez hétfőn el is repült. Az átló a Vegyész negyedik távozója, korábban Bene Róbert (Szolnok), Csányi Tamás (Kaposvár) és Lehóczky László (visszavonult) váltott.

tm (Fotó: Sinkó Tamás)