Székesfehérvári arany, ismét öt szett várt a Vegyészre

A Vegyész RC Kazincbarcika a negyedik helyet szerezte meg az U21-es döntőjében, miután drámai küzdelemben, több mint kétórás összecsapáson kapott ki öt játszmában a Kecskeméti RC-től. A bajnoknak járó serleg a székesfehérvári MÁV Előre Akadémiához került.

A nap első mérkőzésén a Pénzügyőr SE győzte le három játszmában a DSE Röplabda Akadémiát, így a fővárosiak lettek az ötödikek, majd következett a Vegyész – Kecskemét bronzcsata. Jó 200-an nézték az összecsapást a lelátón, és egy igazán színvonalas mérkőzést láthattak – függetlenül attól, hogy mindkét csapat hibázott is azért.

Az első felvonást a KRC húzta be, majd a Vegyész két szoros szettben átvette a vezetést. A negyedik elején simán előnybe került a Kecskemét néhány perc alatt, és ezt meg is őrizte, így következhetett az ötödik felvonás – amiben 13-12-es hazai vezetésnél a játékvezető nagyot hibázott, pedig 14-12 után másképpen is alakulhatott volna. A Kecskemét azonban megérdemelten lett bronzérmes, viszont a barcikai fiúknak is kijárt a taps a lelátóról.

A mieink közel voltak az éremszerzéshez, hiszen az elődöntőben is öt játszmában kaptak ki a későbbi ezüstérmes Szolnoki SPC-től.

Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 2-3 (-21, 23, 29, -18, -14)
Vegyész: Földes 1, Péter B. 24, Garan 4, Komlósi 20, Miklósi-Sikes 17, Együd 7. Csere: Csordás L. (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kecskemét: Török S. 3, Bogdán 18, Boldizsár 13, Varga 26, Sütő 19, Szabó 12. Csere: Török Zs. (liberó), Mócza, Csordás A., Dinnyés. Vezetőedző: Kaszap Tamás.

A döntőben a MÁV Előre Akadémia nyerte az első két szettet, majd a Szolnok egy nagyon simában szépített. A negyedikben azonban a székesfehérváriak lezárták a találkozót, így ők lettek a 2021/22-es szezon bajnokai.

A torna legértékesebb játékosa, egyben az MVM ösztöndíjasa Boa Szabolcs (MÁV Előre) lett, míg a legtechnikásabbnak Fenyvesi Dánielt (Szolnok), a legjobb előkészítőnek Török Somát (Kecskemét), a legjobb támadónak pedig Péter Benedeket (VRCK) választották.

Minden csapatból választottak még egy-egy legjobbat: a DSE-ből Winter László Zétény, a PSE-ből Balogh Levente, a VRCK-ból Komlósi Márk, a KRC-ből Sütő Krisztián, a Szolnokból Tímár Mike, a MÁV-ból pedig Tóth Kristóf vehette át az ajándékcsomagot, melyet klubunk ajánlott fel az 11teamsports, a Nutri8 és városunk, azaz a Kolorcity segítségével.

Gratulálunk a csapatoknak, a díjazottaknak, hiszen a mögöttünk hagyott három nap nem csak jó, de sportszerű mérkőzéseket is hozott.