Szerdán már a négy közé jutásért játszik a Vegyész

A Dunaferr SE otthonában játszik szerdán 17 órától a Vegyész RCK a férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A sorozat előző körében a VRCK útját a Vidux-Szegedi RSE, a Dunaferrét pedig a Szolnoki RK állta, de mindkét továbbjutó könnyedén vette az akadályt. A négy közé kerülésért jóval nagyobb csata várható a pályán, és sok múlhat azon, mennyire tudják kivenni a játékból Mészáros Dömötört a vendégek, aki 2018-ban még a Vegyész játékosaként vállalt oroszlánrészt a bajnoki és a kupaaranyból.

„Három mérkőzését is kielemeztük a Dunaújvárosnak: egy Kaposvár, egy Pénzügyőr és egy Debrecen ellenit” – mondta honlapunk érdeklődésére a 45 éves szakember. „Gyorsan nyilvánvalóvá vált a számunkra, hogy Döme a kulcsfigura, sokat foglalkoztatják. Amennyiben őt ki tudjuk venni a játékból, a társainak kell többet vállalniuk, meglátjuk, ezt mennyire sikerül megoldani a csapatoknak. A nyitásokkal a Dunaferr zavarba hozható, ugyanakkor nekik is vannak olyan szerváik, melyek minket tréfálhatnak meg. A célunk az, hogy nyerjünk három vagy négy játszmában, mert így a decemberi visszavágót nyugodtabban várhatjuk.”

A második mérkőzést december 18-án játsszák a felek a Don Bosco Sportközpontban.