Szetthátrányból, de győzelem a brnói torna nyitányán

Küzdelmes mérkőzésen, hátrányból felállva nyert a VRC Kazincbarcika a szlovák VKP Bystrina SPU Nitra ellen a brnói felkészülési torna első napján.

Szerdán későn érkezett meg a csapat Brnóba, ettől függetlenül csütörtök délelőtt átmozgató edzésen vettek részt Marek Karos legényei a délutáni, Nitra elleni mérkőzést megelőzően. A VRCK első csehországi meccse nem indult jól, a Don Bosco Kupán három alapemberét nélkülöző, ám ezúttal őket már a soraiban tudó nyitraiak hamar többpontos előnyre tettek szert (10-2), amit a végéig sikerült is megőrizniük (25-21, 1-0). A térfélcserét követően már jobban rajtoltak a kazincbarcikaiak, Blázsovics Péter és Németh Szabolcs vezérletével a szett felénél átvették a vezetést. Carlos Páez ászértékű szerváját követően először volt hárompontos a VRCK előnye (16-19), innen pedig már nem is botlott a magyar bajnok (20-25, 1-1).

Ezúttal a sárga-kékek kezdtek jobban, de a Nitra tízhez érve egalizálni tudott. Banai Máté pillanatai következtek, a faital center zsinórban két fontos pontot is szerzett (11-15), majd követve a példáját, csapattársai is jól blokkoltak, így a Kazincbarcika összesítésben már előnyben volt (22-25, 1-2). Az 1-7-es sorozattal a negyedik játszma elején a VRCK visszavágott szlovák riválisának az első szettért, és bár ugyan kisebb megingások voltak, összességében magabiztosan hozta a Kardos-csapat a szettet, és így a találkozót is (20-25, 1-3).

A nap másik mérkőzésén a Hypo Tirol Alpen Volleys 3-2-re győzte le a házigazda Volejbal Brnót.

Pénteken 15 órától Nitra – Hypo Tirol, 18 órától pedig Brno – VRCK mérkőzést rendeznek a Sokolban.


JEGYZŐKÖNYV
FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BRNO
VKP Bystrina SPU Nitra (szlovák) – VRC Kazincbarcika 1-3 (21, -20, -22, -20)
Nitra: Kasper 4, Porubsky 5, Kostaláni 17, Holinga 9, Bencz 13, Malina 9. Csere: Ochodnicky (liberó), Gergely, Marinic 1, Gera 1, Jurik, Barbas, Százsvai. Vezetőedző: Luboslav Salata.
VRCK: Páez 5, Milev 6, Macko 4, Gebhardt N. 7, Németh 11, Juhász 6. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Blázsovics 22, Árva, Toronyai, Banai 5. Vezetőedző: Marek Kardos.

Fotó: vrck.hu/archív