Szezon előtti sajtótájékoztatót tartott a VRCK

Megkezdte a felkészülést a 2018/19-es szezonra a magyar bajnok és kupagyőztes VRC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. Az első labdás edzést megelőzően sajtótájékoztatón mutatkozott be többek között az új vezetőedző, Marek Kardos is.

Első magyar férfi röplabdacsapatként indul a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában a VRCK, emellett pedig a Közép-európai Kupában (MEC) és a honi porondon is érdekelt lesz. Ennek megfelelően a nyáron tovább erősödött a keret, ahogy a szakmai stáb is, amely teljesen kicserélődött.

Marek Kardos és segítője, Martin Dobias teljesen új stílust igyekeznek megtanítani a játékosokkal, aminek az alapja a masszív védekezés. Kardos a sajtótájékoztatón elmondta, Dobias a legjobbak közé tartozik Európában a statisztikai elemzésben, és nem csak a mérkőzéseket, hanem az edzéseket is kielemzik a videófelvételeknek köszönhetően.

„A klubnál nagyon jó, hosszú távú tervek vannak, én pedig ezeket jobban kedvelem, mint az egyéves szezonokat” – fogalmazott a 44 éves szlovák szakember, akinek komoly ajánlata volt a nyáron Lengyelországól, mégis együttesünk mellett tette le a voksát. „Sok a fiatal a mostani csapatban, és a jövőben is ezt a vonalat igyekszünk erősíteni, olyan tehetségekkel, akik a régióban laknak. Kazincbarcikán lehet építkezni, a lehetőségek adottak. A célunk, hogy Magyarországon mi üljünk a trón tetején, emellett pedig olyan nemzetközi eredményeket szeretnénk elérni, melyekre már volt példa korábban ennél az együttesnél.”

A négyfrontos terhelés nem fog gondot okozni Szabó Dávidéknak, sőt, jó felmérő is lehet a fiataloknak például az alapszakasz első része.

„Nem nagyon ismerem a magyar ellenfeleket, de a cél nem lehet más, mint a címvédés” – folytatta az öt nyelven beszélő Kardos. „A Közép-európai Kupa lesz a legerősebb, legnívósabb sorozat, ahol szeretnénk az első négybe kerülni, de mivel az összes ellenfelünk BL vagy CEV Kupa-induló, nem lesz egyszerű a feladat. A MEC-et amolyan felkészülésnek is tekinthetjük, hiszen ott a játékosok láthatják, mire képesek nemzetközi meccsen igazán komoly nyomás alatt.”

NÉGYEN IGAZOLTAN HIÁNYOZTAK

Gebhardt Norbert, Németh Szabolcs és Vlado Milev válogatottjukkal készülnek, ők augusztus végén, az Európa-bajnoki selejtezőket követően csatlakoznak a kerethez, ahogy a még otthon tartózkodó Carlos Páez is. Két fiatal, Péter Márton és Bibók Balázs a felnőttekkel edz augusztusban, illetve már megérkezett Lubos Macko is.

Hétfő délelőtt a konditeremben, délután pedig már a Don Bosco Sportközpontban edzett a csapat. A sajtótájékoztatóról bővebben a további napokban olvashatnak honlapunkon, valamint képgalériákkal is jelentkezünk.

A sajtótájékoztató látható lesz az M4 Sporton és a Digi Sporton, de a keddi Észak-Magyarországban is elolvashatja azt.

Fotó: vrck.hu