Szlovákiában edzőmeccselt a GreenPlan-VRCK

Szombaton kétszer három szettet játszott Eperjesen a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, sorrendben a Svidníkkel és a házigazda Presovval.

TJ Slavia Svidník – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 2-1 (19, -22, 17)
Vegyész: Óhidi 2, Péter M. 10, Velicsko 6, Miklósi-Sikes 2, Péter B. 7, Cziczlavicz 4. Csere: Kiss (liberó), Garan 1, Csordás (liberó), Fecske 1, Bibók 10. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

VK MIRAD Unipo Presov – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (22, 22, 20)
Vegyész: Óhidi 4, Péter M. 6, Velicsko 4, Bibók 9, Péter B. 8, Garan 1. Csere: Csordás, Fecske (liberók), Miklósi-Sikes 3, Cziczlavicz 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Eredetileg háromcsapatos lett volna a torna, de mivel a Nitra nem tudott elutazni, ezért a házigazdák a Svidníket és a lengyel Jaslót is meghívták, de minden csapat csak két mérkőzést játszott. A mieinknek nem volt szerencséjük abból a szempontból, hogy Kiss Mátéra egészségügyi probléma miatt sokáig nem lehetett számítani. Toronyai Miklós vezetőedző azonban igyekezett a sok-sok pontatlanság mellett a pozitívumokat is felfedezni.

„A csapat átlagéletkorából kifolyólag sok buta hibát vétünk: hol technikai jellegűt, hol a figyelmetlenség miatt. Most két jó erőből álló együttessel csaptunk össze, és szép dolgokat is produkáltak a fiúk, olyanokat, amiket az edzéseken gyakorolunk. Mivel még mindig csak egy feladónk van, ezért érthető, hogy az egyébként szépen játszó Óhidi Ricsi is elfáradt, ami látszódott a támadásépítéseken a második meccs utolsó szettjében. Az első két felvonásban azonban a Presovval is partiban voltunk, sőt kicsit bosszankodhatunk is a második játszma vége miatt, mert azt mi rontottuk el. A felkészülés ezen szakaszában azonban továbbra sem az eredményesség a lényeg, hanem az, hogy visszalássuk azokat a dolgokat, amiket az edzéseken kérünk. Mindenki próbálta azt csinálni, amit kértünk tőle, és ezt hellyel-közzel sikerült is megvalósítani. Máténak szerencsére nincs komolyabb baja, valószínűleg gyomorrontást kapott. Egy kicsit az izgulás is érződött néhány játékoson, több fiatalunk is életében először játszott nemzetközi mérkőzést, ami számukra nyilván emlékezetes fog maradni” – értékelte a napot vezetőedzőnk.

Köszönjük az eperjesieknek a meghívást a tornára, és várjuk őket vissza szerdán a Don Bosco Sportközpontba. Azt a meccset szurkolóink is megtekinthetik nagyjából 18:00-s kezdéssel.