Szoros meccsen nyertünk három játszmában

A Vegyész RC Kazincbarcika szombaton 3-0-ra legyőzte a Kistext SE-t idegenben a férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Nem kezdett megilletődötten a Kistext, az előző körben az extraligás Dunaferrt búcsúztató együttes két ponttal is vezetett a meccs elején. A Vegyész remek mezőnymunkájával, valamint Mineiro ponterős játékával tartotta a lépést, majd Juhász Péter jó blokkját követően kétpontos előnyre tett szert (10-12). Weczera Csaba vezetőedző időt is kért egy ponttal később, majd 12-17-es vendég vezetésnél is hasonlóképpen cselekedett. A hazaiak megkezdték a zárkózást, így a hajrá kifejezetten izgalmasnak ígérkezett (20-22) – Juhász és Ciupa megmozdulásai azonban ezt nem tették lehetővé (21-25, 0-1).

Szorosan indult a második játszma is, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de miután a Kistext zsinórban négy pontot csinált a szett derekához közeledve, magabiztosabb előnyre tett szert. A Vegyész sokáig nem tudott kettő pontnál közelebb kerülni ellenfeléhez (16-14), de a végjátékba már egállal fordultak a felek. Bibók Balázs jól szállt be csereként, egy blokkal és egy ász nyitással kétszettes előnybe juttatta övéit (22-25, 0-2).

Az újabb térfélcserét követően a Vegyész akarata érvényesült, a fővárosiak nem igazán tudtak újítani. Hatpontos előnyét azonban a VRCK elkönnyelműsködte, így ismét izgalmas lett a hajrá. A Kistext azonban nem élt a lehetőséggel, két nyitást is rontottak a végén, Toronyai Miklós csapata így előnyből várhatja a visszavágót (23-25, 0-3).

A Vegyész legközelebb december 10-én játszik, bajnokit, ellenfele a Pénzügyőr lesz. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti 18 órától a Don Bosco Sportközpontból.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Kistext SE – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-21, -22,- 23)
Budapest, Kistext Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Halász T., Bibók F.
Kistext: Török R. 1, Chanome 12, Gacs 16, Erki 5, Gönczi 2, Bokor G. 6. Csere: Farkas (liberó), Török Sz., Szalai 2. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 11, Juhász 8, Árva 5, Mineiro 11, Mihalj 7. Csere: Dudás (liberó), Bibók 5. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Weczera Csaba: Mindhárom szettben ott voltunk a végjátékban, de a Vegyész magabiztosabb volt, ennek köszönhette a győzelmét. Ma túl nagy falatnak bizonyult nekünk a Kazincbarcika.

Toronyai Miklós: Az első két szettben tudtunk újítani, amikor fej-fej mellett haladtunk. A harmadik játszmában egy nagyobb előnyt herdáltunk el, ami a hosszabb kihagyásnak tudható be, fejben elfáradtunk. Annak azonban örülök, hogy mindezek ellenére is meg tudtuk őrizni az előnyünket. Gratulálunk a Kistextnek is, mert egy remek mérkőzést játszottunk.