Toma: Fegyelmezettek, taktikusak voltunk

Fegyelmezetten, kevés hibával játszott szombaton a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME elleni hazai mérkőzésen. Toma Sándor vezetőedző örül a sikernek, és hozzátette, az alapszakasz utolsó meccsét is komolyan veszi az együttes.

A Magyar Kupa negyedik helyezettje elleni mérkőzésen kevés hibát vétett a hazai csapat, így nem sok esélyt hagyott ellenfelének. Toma Sándor szerint a siker főként annak köszönhető, hogy játékosai végig odafigyelve teljesítettek, betartva az öltözőben megbeszélteket.

„Az elsődleges cél az volt, hogy nyitásban ne rontsunk annyit, mint tettük azt a korábbi meccseken” – magyarázta a szakember a honlapunknak adott nyilatkozatában. „Valamikor húsz nyitást is rontunk egy találkozón, ami rengeteg. Azt kértem a srácoktól, főleg azoktól, akik felugrással szerválnak, hogy hetven-nyolcvan százalékos erővel tegyék most ezt, ami összességében sikerült, mert minimális hibával teljesítettek. És nem csak taktikusabban, de oda is nyitottak, ahová kellett.”

Toma Sándor, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője. (Fotó: archív/boon.hu)
Toma Sándor, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője. (Fotó: archív/boon.hu)

Blokkban is nagyon jól teljesített a csapat, hiszen 13 alkalommal sikerült megakadályozni ilyen módon az ellenfél támadásait. Ebben főleg Banai Máté jeleskedett, aki egy maga több alkalommal sáncolt, mint a MAFC összesen. A VRCK egyáltalán nem vette félvállról ellenfelét, a találkozót megelőzően Szabó Dávidék három alkalommal is kielemezték videón a MAFC játékát.

„A fővárosban három-egyre nyertünk az ősszel, azon a meccsen Sow Ábrahámnak jobban elsült a keze, Csépke Gábor, Vocskó Máté és a többiek is jobban teljesítettek” – tette hozzá Toma Sándor. „Ezúttal sikerült őket megfognunk, aminek nagyon örülök, mert ez is bizonyítja, ha koncentrálunk, meg tudjuk oldani a dolgokat. Boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk három szettben, mert ez a MAFC egy nagyon jó csapat.”

A mögöttünk hagyott hétvégén eldőlt, hogy történjen bármi is az utolsó, 22. fordulóban, a Vegyész a harmadik helyen zárja az alapszakaszt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Dunaferr SE lesz majd a csapat ellenfele a rájátszás első körében.

„Tény, hogy van időnk felkészülni a Dunaferr elleni meccsre, de azt se felejtsük el, hogy még megyünk Sümegre is” – fogalmazott a tréner. „Azt a mérkőzést is komolyan vesszük, mert idehaza csak nyögvenyelősen tudtunk nyerni, és bizonyítani akarunk. Arról nem is beszélve, hogy egy idegenbeli siker kellő önbizalmat adhat a folytatásra.”

Változott a rájátszás menetrendje, lesz tévés meccs is

A korábbiakkal ellentétben a Vegyész nem hazai pályán, hanem idegenben kezdi a negyeddöntőt. Az első összecsapás így Dunaújvárosban lesz március 12-én, majd 17-én, csütörtökön, Kazincbarcikán találkoznak a felek – ezt a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. Amennyiben szükséges, úgy vasárnap ismét a borsodi településen mérik össze erejüket a csapatok. A párharc az egyik együttes második győzelméig tart.

tm

(főcímkép: boon.hu/Kozma István)