Toma: Rossz és fáj, de szükség van rá

A keményebb fizikai edzéseken már túl vannak a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdásai, most már egyre inkább a technikai elemek kerülnek előtérbe, és szerdán már következik is az első felkészülési mérkőzés Kassán.

Jó hangulatban folyik a felkészülés Kazincbarcikán.
Jó hangulatban folyik a felkészülés Kazincbarcikán.

„A munka nehezebb részét már elvégeztük, a labdával végzett feladatok jóval könnyebbnek tűnnek” – mondta Toma Sándor vezetőedző honlapunknak. „Azonban itt sem vehetünk vissza tempóból, mert sűrű év áll előttünk, rengeteg meccset fogunk játszani. Ennek megfelelően igyekszünk minél több edzőmérkőzést is beiktatni a programba, aminek nem feltétlen örül mindenki, hiszen ilyenkor még az izmok fáradtabbak. Mondtam a srácoknak, hogy megértem őket, hogy ez rossz és fáj, de szükségünk van rá. Ahogy telnek az edzések, egyre jobban érzik magukat a játékosok, és szerencsére a hangulattal sincsen probléma.”

Az új igazolás, Kecskeméti Péter tíz év után tért vissza Kazincbarcikára, de gyorsan beilleszkedett. Toma elárulta, hogy az edzéseken – akárcsak csapattársai – becsülettel dolgozik, és igyekszik motiválni a fiatalabb játékosokat is.

Még négy hete van a bajnoki rajtig a Vegyésznek, és a szakmai stáb úgy döntött, igyekszik még több edzőmérkőzést leszervezni jó szlovákiai kapcsolatainak köszönhetően. Szerdán például Kassára látogat együttesünk, egyelőre szűkebb csapattal.

„Szeretnénk még igazolni két játékost, ez nem titok, folynak is a tárgyalások, de amíg nincs konkrétum, felesleges neveket említenünk” – fogalmazott Toma. „Addig, amíg nincsenek új érkezők, mások előtt lesz nyitva a lehetőség a bizonyításra. Ütőposzton Kovács Zoltán, Surányi István és Budai Balázs fognak cserélgetni, míg átlóban Árva Milán lesz egyedül, Bokor Elek ugyanis tüdőgyulladás miatt két-három hétig nem lesz bevethető. Kozsla Ádám a reményeim szerint már vállalni tudja a játékot, neki néhány nap pihenőre volt szüksége megfázás miatt.”

tm