Toronyai: Ha fejben ott vagyunk, nyerhetünk Budapesten

Nincs megállás, a Vegyész RC Kazincbarcika a hétvégén újra pályára lép, méghozzá a MAFC-BME vendégeként az Extraligában. A mögöttünk hagyott napokról, valamint az előttünk álló feladatról Toronyai Miklós vezetőedzőt kérdeztük.

Két bajnoki vereséget követően fontos győzelmet aratott szerdán a Magyar Kupa elődöntőjében együttesünk. A címvédő Pénzügyőr SE 3-1 arányban kapott ki a Don Bosco Sportközpontban, és ez több okból kifolyólag is nagy szó: egyrészt az előző szezonban csak a MAFC-BME (egy már tét nélküli kupavisszavágón) és a VRCK (nem játszott a két legponterősebb PSE-ütő) tudta legyőzni Jókay Zoltán együttesét, ezúttal viszont teljes volt a keret, másrészt az utóbbi két szezonban a PSE a Vegyész mumusának számított a kupában.

Persze a mostani párharc messze nincs még letudva, mert ha van együttes Magyarországon, amely képes aranyjátszmában kiharcolni a továbbjutást, akkor az a Pénzügyőr. Ezért is, de a szerdai győzelmet a helyén kell tudni kezelni, ráadásul a Vegyésznek a bajnoki szereplésre kell összpontosítania: most szombaton (kezdés: 18.00, TV: hunvolley.tv) a MAFC-BME vendége lesz.

„Az egyik legnagyobb feladatunk most az, hogy a helyén kezeljük a legutóbbi sikert” – szögezte le Toronyai Miklós. „A földön kell tartani a játékosokat, de persze örülünk a győzelemnek, amiből erőt kell meríteni. Alázatosan kell továbbra is dolgozni, a mérkőzéseken pedig betartani a taktikát, és még inkább fenntartani a koncentrációt.”

Sűrű a program a sárga-kékek számára, hiszen egy héten belül már a harmadik tétmérkőzés vár rájuk.

Jól halad Budai rehabilitációja

„Ilyenkor meg kell találni a pihenés és az edzés közötti egyensúlyt, nem szabad túlterhelni a játékosokat” – folytatta a 41 éves szakember. „A pihenés, regeneráció ugyanolyan fontos, mint a labdás edzés. Én játékosként, és most edzőként is, sokkal jobban szerettem a sűrű meccsprogramot, mint várni akár egy-két hetet a következő fordulóra.”

A szombati, MAFC elleni összecsapás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a műegyetemisták a második helyen állnak a tabellán. A VRCK azonban éppen Nagy Péter gárdája ellen szerezte meg szezonbeli első sikerét, még októberben, és ezúttal is győztesen hagyná el a pályát.”

„Többször is elmondtam korábban, hogy azért szép a mostani bajnokság, mert nincsenek előre lefutott mérkőzések. Mindenhová győzni megyünk, és ez most sem lesz másképp. Tudjuk, hogy a MAFC kerete erős, mert jó játékosok alkotják azt, de visszatérve a koncentrációra: ha fejben ott vagyunk, képesek vagyunk győzni Budapesten is” – latolgatta az esélyeket Toronyai.

(főcímkép: Kovács Loretta, VRCK)