Toronyai: Nincs még vége a párharcnak

Szerdán 19 órától a Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. A mieink 3-0-ra nyertek egy héttel ezelőtt Kazincbarcikán. A találkozót a Hunvolley TV élőben közvetíti.

Múlt hét szerdán a Vegyész három szettben bizonyult jobbnak a Pénzügyőrnél, de ha valamelyik csapat, akkor a miénk nagyon jól tudja, messze nincs még lefutva a párharc. A továbbjutást ugyanis még a budapestiek is kiharcolhatják: ehhez előbb három vagy négy játszmában meg kell nyerniük a találkozót, majd az aranyszettet is be kell húzniuk. Toronyai Miklós együttesének tehát elég lenne két szettet is nyernie a továbbjutáshoz, ami nem lesz könnyű.

Bizakodásra azonban van ok. Októberben a Pénzügyőrt 3-2-re verték a mieink idegenben, majd ugyancsak a Kőér utcában játszottak bajnokit novemberben is, akkor a most jó formában lévő MAFC-BME-t verték. A helyszín tehát az idényben egyelőre feküdt a Vegyésznek.

Januárban a kazincbarcikai bajnokit és a kupaelődöntő első felvonását is a GreenPlan-VRCK nyerte 3-0-ra, tehát a szezonban még veretlenek vagyunk a PSE-vel szemben. Emellett a Magyar Kupában is jól megy a csapatnak, elég csak gondolni a DEAC elleni fordításra – reméljük, ezúttal nem kerül sor aranyszettre.

„Maximális koncentrációra van szükség továbbra is, mert mi jól tudjuk, nincs még vége a párharcnak” – szögezte le Toronyai Miklós vezetőedző honlapunk érdeklődésére. „Jó formában vagyunk, lendületesen játszunk, jönnek az eredmények, és remélem, a héten ezt tudjuk folytatni, mert a kupameccs mellett fontos bajnoki is vár ránk vasárnap. Mentálisan és fizikálisan is megterhelő ez az időszak, szombaton tíz órát utaztunk oda-vissza Szegedre. Az eredmény jött, és bízunk a hasonló folytatásban, mert szeretnénk jó eredményt elérni szerdán, hogy teljesítsük a célunkat.”

Az összecsapást a Hunvolley TV élőben közvetíti.