Toronyai: Szoros, kiélezett meccsre számítunk

Vasárnap 17 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE-t fogadja az Extraliga alapszakaszának 15. fordulójában. A találkozót a Hunvolley TV élőben közvetíti a Don Bosco Sportközpontból.

Jól kezdte a 2024-es naptári évet a Vegyész, hiszen január 10-én a DEAC-ot aranyszettben verte a Magyar Kupában, és jutott a sorozat elődöntőjébe, majd két nappal később magabiztos bajnoki sikert aratott a Miskolc ellen.

„Valóban elégedettek lehetünk az eredményekkel, de nem laktunk jól” – jelentette ki Toronyai Miklós vezetőedző. „A srácokkal minden rendben van, jó a hozzáállásuk, lendületesen, becsületesen dolgoznak. Sokat edzettünk az elmúlt hetekben, de most egy erőltetett menet vár ránk, hiszen három-négy naponta mérkőzések bajnoki illetve kupamérkőzések következnek.”

A Pénzügyőr és a Vegyész között a tabellán négy pont a különbség a mieink javára, a tabellán a hatodik és a negyedik helyen állnak a felek. A két csapat októberi összecsapását a Kazincbarcika 3-2-re nyerte, de akkor még Keen Cameron és Rása Alex is a fináncokat erősítette, ők azonban már biztosan nem lépnek pályára.

„Történtek változások náluk, de azért még vannak rutinos játékosaik, ráadásul ő náluk is több fiatal, tehetséges röplabdázó játszik, akiket jól ismerek az U22-es vagy éppen a felnőtt válogatottból” – folytatta Toronyai, aki szerint éppen ezért egyáltalán nem vár könnyű mérkőzés a játékosaira. „Tisztában vannak a fiúk azzal, milyen minőséget képvisel a Pénzügyőr, egy szoros, kiélezett meccsre számítunk. Ha azt hozzuk, amit eddig, lesz keresnivalónk.”