Toronyaival és Páezzel beszélgettünk a második meccs előtt

Csütörtökön 18 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE-t fogadja az Extraliga bronzcsatájának második felvonásán.

Az első összecsapást a fővárosiak nyerték három játszmában, de a Vegyész nem számíthatott Juhász Péterre és Csoma Krisztiánra sem betegség miatt, míg Blázsovics Pétert sérülés miatt kellett lecserélni. Sajnos a betegségek és a sérülések továbbra is nehezítik a GreenPlan-VRCK mindennapjait, az sem biztos, hogy a stáb számíthat a folytatásban Blázsovicsra.

„Szó sincs arról, hogy feladtuk volna a párharcot a nehézségek ellenére” – szögezte le Toronyai Miklós, aki a budapesti mérkőzésen másfél szettet Péter Benedekkel és Péter Mártonnal, hármat pedig Cziczlavicz Dáviddal játszott. „Sajnos Blázsovicsnak a válla közel sincs tökéletes állapotban, ezért is kellett lecserélni. Három fiatallal viszont azt gondolom, helyt tudtunk állni, más kérdés, hogy többet szerettünk volna kihozni az összecsapásból. Akárhogy is állunk fel, a győzelem a cél, és a játékosok is így vélekednek, látom az elszántságot és a koncentrációt rajtuk.”

Megkérdeztük vezetőedzőnket, mi kell ahhoz, hogy megfordítsa a GreenPlan-VRCK a PSE elleni párharcot.

„Elsősorban a betegségeknek és a sérüléseknek kellene minket elkerülniük. Most az akarattal és lelkesedéssel kell ezt kompenzálnunk, mindenképpen szeretnénk előbb hazai pályán nyerni, majd idegenben is hozni egy bravúrt” – fogalmazott Toronyai.

A szezonban a GreenPlan-VRCK mindkét alkalommal 3-0-ra győzte le a PSE-t a Don Bosco Sportközpontban. 

„Tovább folytathatjuk a jó sorozatunkat itthon a Pénzügyőr ellen, ha megváltoztatjuk a hozzáállásunkat és élvezni tudjuk a mérkőzést” – mondta Páez Carlos a vrck.hu-nak. „Szerintem nem jól álltunk hozzá a meccshez, de amikor Marci és Beni beálltak, megváltozott a csapat által mutatott kép, mert élveztük a játékot, csapatként működtünk. Mellettük a fiatal Dávid is ügyesen játszott, tizenhat évesen jó mérkőzése volt. Ha támogatjuk egymást, és a folytatásban is élvezettel, megfelelő mentalitással lépünk pályára, megnyerhetjük a bronzérmet.”

A csütörtökön 18 órakor kezdődő összecsapást a Hunvolley TV élőben közvetíti.