U17 döntő: bravúr lenne a négy közé jutás

A hétvégén Kecskemét ad otthont a Buzek László U17 Országos Serdülő Bajnokság I. osztályának a döntőjének. A Vegyész RC Kazincbarcikának a végső győzelemre nem igazán van esélye, ennek ellenére Bokor Elek edző együttese bízik a meglepetésben – a realitás talaján maradva.

A házigazda KESI és a DSE kiemelkedik a mezőnyből, szó szerint is, és a kecskemétieket valamint a dunaújvárosiakat jó eséllyel legfeljebb a kaposváriak illetve a szolnokiak kaphatják el. Utóbbi kettővel szemben azonban a VRCK is nyert már szetteket, tehát lehet esély akár a győzelemre is, azonban Bokor a realitás talaján maradva fogalmazott honlapunk érdeklődésére.

„A középszakaszban ötödikek lettünk, az esélyeseket csak itt-ott tudtuk megszorítani, de bízom benne, hogy mivel nem mi leszünk a bajnokesélyesek, talán mindenféle kényszer és teher nélkül tudunk játszani” – mondta Bokor. „A múlt héten és most szerdán is edzőmeccset játszottunk a juniorokkal, ahol partiban tudtunk lenni, voltak jó labdameneteink, szoros szetteket játszottunk, nyertünk is. Innentől már csak a csapaton múlik, hogy mennyire akar bizonyítani. Ezzel a vággyal úgy fest, nem lesz gond, nagyon várják a srácok a döntőt, mert egy hatos finálénak más a miliője, mint egy sima fordulónak.”

A mieink a KESI-vel és a Szolnokkal kerültek egy csoportba, akikkel pénteken játsszák le a meccseiket, a másik hármasba a DSE és a Kaposvár mellé a Dág jutott be. A csoportelsők automatikus szereplői lesznek a szombat délutáni elődöntőnek, míg a többiek keresztjátékkal döntik el délelőtt a négy közé kerülést.

„A házigazda ellen egy jó játékot mutatnánk, mindent kiadva magunkból, de tudjuk, sokkal járnak előttünk, és hát fizikálisan is fölöttünk vannak. A Szolnok ellen több az esély a sikerre, de amennyiben reálisan nézzük a dolgokat, akkor az ötödik pozíció lehet a miénk. Szeretnénk az eddigi teljesítményünkre rátenni egy lapáttal, hogy előrébb zárjunk, és a fiúkon is azt érzem, be szeretnének kerülni a négy közé” – zárta gondolatait Bokor.

A VRCK utazó kerete: Cziczlavicz Dávid, Gál Levente, Garáz Zsolt, Kiss-Hutka Álmos, Kohut Szabolcs, Lévai Péter, Melher Milán, Molnár Márk, Molnár Vajk, Pilisi Bálint.
Szakmai stáb: Bokor Elek (vezetőedző), Vass Renátó (másodedző), Lukács Patrik (statisztikus), Gulyás Ferenc (csapatvezető).

Az összes mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti. A mieink pénteken a tervek szerint 14:30 illetve 17:30-kor kezdenek.