U20, I. osztály: idén is a négy közé jutnának

A következő hetekben bemutatjuk utánpótláscsapatainkat edzőik szemein keresztül. Először Vass Renátóval, az I. osztályban szereplő U20-as fiú csapatunk trénerével beszélgettünk.

vrck.hu: Milyen csapatra építhetsz idén, mennyiben változott a csapat összetétele az előző idényhez képest?
Vass Renátó: A csapatból távozott két meghatározó játékos Garan Bálint és Péter Benedek személyében, akik sokat tettek hozzá a tavalyi teljesítményhez, illetve a DEAC-hoz igazolt Elleh Johnathan Chidi is. Érkezett a felnőtt csapathoz az utánpótláskorú Óhidi Richárd, aki, ha lejátszik, a kezdő feladó pozíciót fogja betölteni. Maradt a csapatban Fecske Szabolcs, Molnár Vajk, Miklósi-Sikes Zétény és Cziczlavicz Dávid is, akik a szezon egészében a felnőtt csapattal készülnek a bajnokságra. A kéthónapnyi edzésmunka is már sok fejlődést mutat a játékosoknál, és remélhetőleg ez a fejlődés a továbbiakban is ilyen ütemben halad.

Mikor kezdtétek el az edzéseket, milyen munkát végeztetek és mennyire volt zökkenőmentes?
A csapat két különböző edzésen készül. A korábban említett játékosok a felnőtt csapattal edzenek augusztus elseje óta, naponta kétszer. A csapat többi tagja az up-edzéseken fejlődik Szikszai Marcell irányítása alatt, ők szintén augusztusban kezdték a felkészülést. A csapatok az első hónapban főképp technikai jellegű edzéseken vettek részt. A felnőtt csapat edzéseinek fókuszába nemrég kerültek taktikai jellegű képzések. Az U20-as csapat edzéseinek javát még mindig a technikai képzés teszi ki, de már ott is belekóstolnak a taktikába a srácok.

Mire számíthat idén a csapat, mi a cél?
Mivel történt bizonyos posztokon erősödés és némi gyengülés, illetve több csapatnál is komoly változások voltak, ezért nehéz megjósolni az up-bajnokság kimenetelét. Ha a mi játékosaink fejlődése azt a tendenciát mutatja, amit az elmúlt két hónapba, akkor jó esélyünk lehet ismét az első négy között végezni az élvonalban. Remélhetőleg az idei szezonban nem csúszunk le a dobogóról.

A keret: Cziczlavicz Dávid, Domján Dániel, Fecske Szabolcs, Gál Levente, Kohut Szabolcs, Lévai Péter, Molnár Márk, Molnár Vajk, Miklósi-Sikes Zétény, Óhidi Richárd, Pilisi Bálint, Toma Ádám, Tóth Patrik.