U21-es döntő: bemutatkozik az A-csoport

Kazincbarcika ad otthont szombattól hétfőig a fiú junior hatos döntőnek. A Pénzügyőr SE, a Kecskeméti RC és a Szolnoki SPC szerepelnek az A-csoportban, és izgalomban nem lesz hiány, hiszen mindhárom csapatban találunk Extraliga vagy NB I-es tapasztalattal bíró játékost, játékosokat.

Pénzügyőr SE
Vezetőedző: Gazsi Péter

A budapestiek az NB II-es bajnokságban nem igazán számoltak az Extraliga-keretben helyet kapó Majoros Balázzsal és Szabó Vilmossal, így nem meglepő módon viszonylag hátrébb sikerült végezniük. Amikor azonban ketté vált a felnőtt és a junior mezőny, becsatlakoztak Majorosék is, és habár a pótselejtezőn, de sikerült kivívnia a PSE-nek a hatos döntőben való szereplést.

„Mi ezzel a korosztállyal a jövőt építjük, igyekszünk beépíteni a fiatalokat a felnőtt csapat által is játszott rendszerbe” – árulta el Gazsi Péter. „Az, hogy ez egy adott korosztályban sikeres lesz-e vagy sem, még a jövő kérdése, de előbb vagy utóbb be kell érnie a munka gyümölcsének. Az, hogy itt vagyunk a fináléban komoly fegyvertény, mert ezt gyakorlatilag az ifistáink harcolták ki, akik az U19-es döntőn is ott voltak. Az elvárást a junior csapatunk teljesítette, viszont szeretnénk meglepetést okozni.

Kire érdemes odafigyelni? Majoros Balázsra. A PSE átlója Egerben, Vincze Tamásnál ismerkedett meg a röplabdázás alapjaival, majd több évet húzott le Dunaújvárosban, mielőtt tavaly nyáron Jókay Zoltán együtteséhez igazolt.


Kecskeméti RC
Vezetőedző: Kaszap Tamás

Jó idényt zárt a KRC az NB II-ben, majd a Dág és a DEAC legyőzésével simán jutott be a hatos döntőbe. A rendkívül fiatal kecskemétiek számára nincs konkrét cél, de Kaszap Tamás edző mindenképpen azt szeretné, ha játékosai kiadnák magukból a maximumot.

„Fiatal csapatunk van, szó nincs elvárásról, miután csak egyetlen juniorkorú játékosunk van, a keretet az ifisták, illetve a kiöregedő serdülők alkotják” – mondta a KRC felnőtt csapatának másodedzője. „A cél az, hogy minden meccsen kihozzuk magunkból azt, amiket az edzéseken gyakoroltunk, és küzdjünk a legvégéig. Nem hinném, hogy az utánpótlásban lehet célkitűzésről beszélni. Az én elvárásom az a srácok felé, hogy adják ki magukból a maximumot a pályán – ez a megújult kecskeméti csapatnak a politikája.”

Kire érdemes odafigyelni? Török Somára. A mindössze 17 éves feladó a szezon második felében már játszott a Kecskemét felnőtt csapatában, és az U20-as válogatottnak is a kezdő irányítójává vált. Egy év alatt sokat fejlődött technikailag és taktikailag is, ráadásul ő a csapatkapitány.


Szolnoki SPC
Vezetőedző: Bodonyi Ákos

A Szolnok veretlenül jutott az országos döntőbe, mindössze két szettet veszített még az NB II/U21 összevont bajnokságban – éppen a Don Bosco Sportközpontban, a Vegyész RC Kazincbarcika ellen.

„Viszonylag egyértelműen sikerült a végéig menetelni, de sajnos ez az év nem volt kedvező számunkra, nem úgy, mint a korábbiak” – fogalmazott Bodonyi Ákos. „Sajnos négy hiányzó játékosunk is lesz, tehát nem a legerősebb összeállításunkban léphetünk pályára Kazincbarcikán. Ennek ellenére bízunk magunkban, a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, éremért kívánunk harcolni.”

Kire érdemes odafigyelni? Fenyvesi Dánielre. A 18 éves szélső ütő végig játszotta a Szolnokkal az NB I-es szezont, és nem csak klubcsapatában, hanem a korosztályos magyar válogatottban is lehetett rá számítani, akár liberóposzton is.

(A főcímképen: Bodonyi Ákos és a Szolnoki SPC csapata; forrás: Szolnoki SPC)