U21: fontos győzelem az első mérkőzésen

Győzelemmel rajtolt a Vegyész RC Kazincbarcika U21-es csapata az NB II-es férfi röplabda-bajnokság keleti csoportjában.

Daniel Oravec legénysége a DEAC U21-es csapatának vendégeként indította a szezont, eredményesen, hiszen meggyőző sikert aratott az elveszített harmadik játszma ellenére is.

Ahogy az előző szezonban, úgy idén is a felnőtt NB II-es bajnokságban szerepelnek az élvonalbeli (NB I) klubok junior csapatai, de mivel nőtt a létszám, ezért már a második vonal is három részre osztódott: nyugatra, középre és keletre. A VRCK tehetségei a keleti csoportba nyertek besorolást a Kecskemét, a DEAC és a Szolnok U21-es, valamint a Miskolci EAFC, a Gyöngyös, a GLP Nyíregyháza és a Pénzügyőr SE-Debrecen felnőtt csapataival.

A hazaiaknál Budai Balázs és Viszokai Marcell is bemutatkozott, mind a ketten VRCK-nevelések, és a nyáron igazoltak Debrecenbe, utóbbi tanulmányait folytatja az egyetemvárosban. A kazincbarcikaiaknál is volt debütáló, méghozzá az ütő Földes Dániel és a center Pálfi Gellért személyében: Dániel Kunhegyesről, Gellért pedig Szarvasról érkezett.

Az első játszma végig szorosan alakult, izgultak a sárga-kékek, ettől függetlenül hozták a kötelezőt, ahogy a második szettben is, amikor Oravec már többet is cserélt. A harmadik szettet azonban a jól nyitó debreceniek nyerték, de amikor újfent a legerősebb csapattal állt fel a VRCK, ismét jobbnak bizonyult, ez pedig egyben a mérkőzés megnyerését is jelentette a vendég csapatnak.

A nap másik összecsapásán a Kecskemét 3-1-re nyert a Pénzügyőr SE-Debrecen vendégeként. Vasárnap a Miskolc fog pályára lépni, méghozzá Szolnokon. A VRCK fiataljai legközelebb október 6-án 16 órától, az Irinyi Tornacsarnokban fogadják a debreceni Pénzügyőrt. A találkozóra a belépés ingyenes.


FÉRFI RÖPLABDA NB II, KELETI CSOPORT, 1. FORDULÓ
DEAC U21 – Vegyész RC Kazincbarcika U21 1-3 (-20, -19, 13, -15)
Debrecen. V.: Rácz, Csizmarik.
VRCK: Lőrincz, Bibók, Pálfi, Péter, Földes, Simkó. Csere: Tóth (liberó), Toma, Rudolf. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Daniel Oravec: A formánk szezoneleji, ebben semmi meglepő nincs, hullámzó volt a teljesítmény. Ettől függetlenül a fiúk csináltak szép dolgokat is, és az, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot, mindennél fontosabb.

(Fotó: vrck.hu – archív)