U21: győzelem a megyei rangadón

Szombat délután U21-es csapatunk a MEAFC-Miskolc juniorjait látták vendégül, és arattak magabiztos győzelmet három szettben.

Gyorsan meglépett a hazai együttes (9-1), a maroknyi lelkes közönség pedig főleg Komlósi Márk és Garan Bálint életerős ütéseinek tapsolhatott. A nem teljes kerettel érkező miskolciak nem tudták felvenni a ritmust, az esélyesebb Vegyész magabiztosan került előnybe (25-10, 1-0).

Sokkal jobban kezdtek az egyetemisták a fordulást követően (5-7), de mi ütésben Miklósi-Sikes Zéténynek nem ment, azt nyitásban igyekezett kompenzálni (8-7). A barcikai fiatalok ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést (16-10), így Batári Csaba edző egyre több mindenkinek adott lehetőséget (22-15). Az újabb siker nem forgott veszélyben, Földes Dánielék egy-két hibától eltekintve irányították az összecsapást (25-16, 2-0).

Földes-ászokkal indult a harmadik etap (0-4), de igyekeztek a miskolciak is (5-7). Megint nyílt az olló, és Péter Benedek bombáját követően már hat volt a hazai előny (16-10). Kihasználta azonban a MEAFC a Vegyész botladozását (19-16), közelebb zárkózott, Batári kérte is játékosait, hogy jobban koncentráljanak. Kohut Bencéék megfogadták edzőjük tanácsát, és Tóth Patrik pontjával lezárták az összecsapást (25-17, 3-0).

Juniorjaink a harmadik helyen zártak féltávnál az NB II/U21-es bajnokság alapszakaszának c-csoportjában, de még lesz egy mérkőzésük hazai környezetben, december 11-én a listavezető Szolnokot fogadják.


FÉRFI RÖPLABDA NB II/U21, ALAPSZAKASZ, C-CSOPORT
Vegyész RC Kazincbarcika U21 – MEAFC-Miskolc U21 3-0 (10, 16, 17)
Városi Tornacsarnok, Kazincbarcika, 35 néző. V.: Bodrogi, Béres.
Vegyész: Földes, Péter B., Garan, Komlósi, Miklósi-Sikes, Lévai L. Csere: Tóth K. (liberó), Fecske, Csordás (liberó), Tóth P., Kohut B. Edző: Batári Csaba.
MEAFC: Szabó P., Sztupjár, Polanen, Faragó, Gombkötő, Tordai. Csere: Pejkó (liberó), Tamás, Wolf. Edző: Varga László.

Batári Csaba: Fegyelmezett alapjátékot kértem a fiúktól, amit a mérkőzés túlnyomó részében sikerült is betartaniuk. Remélem, hogy a folytatásban is ezt a hozzáállást visszük tovább, és nagyobb célokért küzdhetünk.