U21: kaposvári tornával folytatják

A férfi röplabda NB II befejeztével sem állnak le juniorjaink, hiszen csak most kezdődik a lényeg, az U21-es bajnokság.

A korábbi évekkel ellentétben idén az NB I-es klubok junior csapatai az NB II-es felnőtt sorozatba kerültek. A VRCK utánpótlás-csapata a keleti csoportban szerepelt, hullámzó teljesítménnyel, hiszen amíg idegenben például meg tudta verni a GLP Nyíregyházát, vagy az ex-kazincbarcikaiakból álló MEAFC gárdáját sikerült megszorongatnia, addig meglepő vereségeket is szenvedett.

„Új korszak vette kezdetét, jelentős átalakulásokon ment keresztül az utánpótlásunk, így az idei évtől a junior csapatnak is heti öt alkalommal van lehetősége edzeni” – nyilatkozott Bokor Elek, az U21-esek edzője, aki ebben a szezonban kezdte meg edzői karrierjét. „Ez nem csak nekem új, hanem a játékosoknak is. Folyamatosan fejlődünk, én többet várok magamtól és a csapattól is. Ez a társaság többre hivatott, ezt pedig a junior bajnokság selejtezőtornáján is szeretnénk bizonyítani.”

A VRCK a Fino Kaposvár, a Pénzügyőr SE és a MAFC korosztályos csapataival került egy csoportba, a hatos döntőbe az első három helyezett jut be. Az első tornára április 1-én, Kaposváron kerül sor, a másodikra pedig Budapesten, május 19-én. Ezen a két tornán kell a Kazincbarcikának olyan eredményt elérnie, hogy kvalifikálja magát a fináléba.

Bokor még szombat délelőtt tartott játékosainak egy átmozgató edzést, a hosszú útnak vasárnap hajnalban vágnak neki.