Újabb rangos torna vár a VRCK-ra

A házigazda cseh Volejbal Brno, az osztrák Hypo Tirol Volleyballteam és a szlovák VKP Bystrina SPU Nitra lesznek a VRC Kazincbarcika ellenfelei.

Bő két hét múlva megkezdi a 2018/19-as szezont a VRCK, így ezen a hétvégén már az utolsó felkészülési tornáján vesz részt. Eddig a szlovákiai Nyitrán és hazai pályán léptek pályára a sárga-kékek, akik ezúttal Csehországban, Brnóban próbálnak szerencsét.

Az eddig lejátszott hét mérkőzéséből a VRCK hatot megnyert, egyetlen vereségét a lengyel Bielsko-Biala ellen szenvedte el (2-1). Az volt az idei felkészülés első összecsapása, azóta viszont mind a hat alkalommal győztesen vonulhatott le a pályáról a magyar bajnok és kupagyőztes, a felkészülési mérkőzésekből azonban messzemenő következtetéseket még nem szabad levonni.

Brnóban egy visegrádi négyek tornával készültek a rendezők, ami meghiúsult, de az osztrák Hypo Tirol Volleyballteam érkezésével sem lehet azt mondani, hogy gyenge mezőny jött volna össze. A Brno ugyanis a nívós cseh bajnokságban legutóbb ötödik lett, míg a Hypo Tirol – mivel két éve kiváltak az innsbruckiak az osztrák bajnokságból – a német Bundesligában állja a sarat becsülettel, a Nitra pedig a szlovák bajnokság legutóbbi ezüstérmese.

A csapat a szerdai ebéd után indult útnak, aznap este már Brnóban vacsorázik és alszik. Csütörtök, péntek és szombat délelőtt edzés vár a VRCK-ra, míg a meccseket délután játssza, sorrendben a Nitra, a Brno és a Hypo Tirol ellen.

A VRCK MÉRKŐZÉSEI
Csütörtök, 18.00: VKP Bystrina SPU Nitra – VRC Kazincbarcika
Péntek, 18.00: Volejbal Brno – VRC Kazincbarcika
Szombat, 15.00: Hypo Tirol Volleyballteam – VRC Kazincbarcika

Fotó: vrck.hu