Utánpótlás: 13-9-ről nyert döntő szettet és meccset a VRCK junior csapata – videóval!

Fordulatos mérkőzésen, végül a döntő szettben dőlt el az Eszterházy SC – Vegyész RC Kazincbarcika U21 NB II-es férfi röplabdamérkőzés. A keleti csoport rangadójának döntő szettjében junior együttesünk 13-9-ről tudott fordítani.

Már a találkozó is nagyon szorosan indult, felváltva vezettek a csapatok, és hiába volt három is közte a VRCK javára, az egriek örülhettek az első játszmának. A másodikat nagyon simán megnyerték Csizmadia Tamásék, míg a harmadikat meglepően gyorsan elbukták. Az újabb térfélcsere után ismét magabiztosabbak voltak ellenfelüknél, aminek köszönhetően kiharcolták a döntő játszmát.

A Vegyész volt inkább előnyben, majd az Eszterházy vette át a kezdeményezést, és 7-6, 9-6, valamint 13-9 is állt már az eredményjelzőn. Szabó Dávid legényei azonban nem adták fel, Csizmadia, Simkó Dániel és Földes Dániel vezérletével 13-14-re megfordították az állást a javukra. Habár az első meccslabdájukat nem tudták megoldani (14-14), a második lehetőséggel már élni tudtak.

Ez volt Szabó Dávid első meccse az U21-esek kispadján – a számunkra nyitó fordulóban Toronyai Miklós dirigált kollégája igazolt távollétében -, és máris győzelemmel debütált a keleti csoport egyik legerősebb felnőtt csapata ellen. Érdekesség, hogy Földes Dániel testvére, Ádám ellen játszhatott, aki az egriek feladója.


FÉRFI RÖPLABDA NB II, KELETI CSOPORT
ESZTERHÁZY SC – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA U21 2-3 (21, -12, 14, -23, -14)
Eger, EKE, zárt kapuk mögött. V.: Takács, Rák.
Vegyész: Csizmadia, Földes, Fecske, Együd, Simkó, Garan. Csere: Tóth K. (liberó), Bari, Krajczik. Edző: Szabó Dávid.

Szabó Dávid: Az első és a harmadik szettről nem szeretnék mit mondani. Azokat leszámítva a fiúk nagyon szépen röplabdáztak: megvoltak a mezőnyök, rendben volt a fogadás, így a támadásokat is hatékonyabban tudtuk befejezni. Örülök, hogy a negyedik játszmában magabiztosan játszottak, és hogy az ötödikben sem adták fel négypontos hátrányban. Ha az elveszített szetteket nem nézem, remek teljesítményt nyújtottak. Éppen ezért gratulálok nekik a győzelemhez.

Eszterházy SC 2-3 Vegyész RC Kazincbarcika
[25:21 / 12:25 / 25:14 / 23:25 / 14:16]

(Fotó: Balogh Tibor)

Közzétette: Eszterházy SC Röplabda – 2020. november 15., vasárnap

(főcímkép: vrck.hu/archív)