Utánpótlás: kaotikus hétvége a szuperminiseknél; befejezték a serdülők is

Átlagosnak korántsem nevezhető hétvégéje volt a Vegyész RCK U11-es csapatának, amely papíron a hetedik helyet szerezte meg a fiú Szupermini Kupán.

A kétnapos tornán a mieink a Dunaújvárossal, a házigazda szegediekkel, a Pénzügyőr A-val és a Tomajmonostorával voltak egy ötösben. Habár a mieink legyőzték a tomajiakat és a veretlen Pénzügyőrt, mindössze a negyedik helyet szerezték meg – a budapestiek pedig úgy lettek harmadikok, hogy sem a DSE-től, sem a Szegedtől nem kaptak ki, mégis mögöttük zártak.

Menet közben ugyanis módosítani kellett a „versenyszabályzatot”, hiszen kis híján lángra kapott a tetőszerkezet szigetelése, emiatt órákat állt a torna. A szervezők mindent elkövettek annak érdekében, hogy találjanak egy új termet, ami sikerült, de így is csak késő délután folytatódtak a küzdelmek – a kazincbarcikai fiatalok hajnal négy óta talpon voltak… A módosítást az edzők nagy nehezen elfogadták, habár felvetődött az, hogy a tornát egy másik hétvégén, gyerekbarát körülmények között bonyolítsák le. A „versenyszabályzat” elfogadását követően csak egy szettet játszottak a csapatok, amit megdupláztak – a mieink két „normál” és két „csonka” meccset tudtak le csoportjukban.

Vasárnap a Sümeg-Dabronc legyőzte a Vegyészt (2-0, 25-20), de ténylegesen itt is egy szettet játszottak a gyerekek, ahogy a helyosztókon is. Végül a Pénzügyőr B csapatának két vállra fektetésével lett meg mieinknek a hetedik hely. A nagy „kavarásból” végül a Kecskemét jött ki győztesen, megelőzve a Kunhegyes, PSE A, Szeged hármast.

A csapat tagjai: Dobóczi Olivér, Dankó Zalán, Csák Adrián, Mészáros Gergő, Bencs Bence, Zámborszky Ákos, Lukács Dániel, Lipták Botond. Edző: Bene Anett.

KILENCEDIK HELYEN A SERDÜLŐK

Nem sokkal maradt le a döntőről U17-es csapatunk, végül a hetedik helyért játszhatott a Dággal és a Sümeggel. Osztálykirándulások és betegségek miatt „tartalékosak” voltak a mieink, több 13-14 éves is elutazott a csapattal, így végül a kilencedik helyen zárták a bajnokságot.

A csapat tagjai: Lőrincz Ákos, Gál Levente, Gyurán Gábor, Kohut Bence, László Márk, Kondor Kristóf, Szlávik Tibor, Lévai Péter, Henez Kevin. Edző: Daniel Oravec.