Utánpótlás: nehéz, de nem reménytelen juniorjaink helyzete

Vasárnap Budapesten játszott három mérkőzést junior csapatunk: egyszer kikapott 3-1-re, majd 3-2-re maradt alul, de a napot egy reménykeltő 3-1-es győzelemmel zárta.

Nem kerültek könnyű csoportba U21-eseink, hiszen a Pénzügyőrrel, a Kecskeméttel és a MÁV Előre Székesfehérvárral kell megküzdeniük az országos hatos döntőbe kerülésért, miközben van egy Szolnok, Debrecen, MAFC, Eszterházy csoport is – nem degradálva ezzel a csapatokat, de érdekes csoportbeosztás.

Mindezektől függetlenül fiataljainknak megvolt az esélyük arra, sőt, még mindig megvan, hogy ott legyenek a hatos döntőben. Mert bár kikaptak a Kecskeméttől 3-1-re, a Pénzügyőrtől pedig 3-2-re, Szabó Dávid edző szerint egyik csapat sem verhetetlen, ráadásul szoros szetteket játszottak ellenük. A remény a szintén jó erőkből álló MÁV Előre 3-1-es legyőzésével maradt meg.

„A Kecskemét és a PSE elleni meccset sajnálom, mert verhető csapat mind a kettő, de sajnos voltak buta hibáink, amik megbosszulták magukat. Örülök, hogy a Fehérvár csapatát meg tudtuk verni egy ötszettes meccset követően. Természetesen nem tettünk le róla, hogy az országos döntőn ott legyünk” – mondta honlapunknak Szabó.

A második, egyben utolsó elődöntős csoportkörre május 9-én kerül sor.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK archív)