Utánpótlás: regionális torna Kazincbarcikán; juniorjaink Szolnokon jártak

A koronavírus-járvány miatt két hónapon át szüneteltek az utánpótlás-bajnokságok, így az NB II keleti csoportjában szereplő junior csapatunk is hosszú idő után lépett újra pályára. A mögöttünk hagyott hétvégén az ózdi a tiszaújvárosi fiúk, valamint a szalézis lányok is játszottak.

Kezdjük a sort a hölgyekkel. A VRCK-Szalézi U19-es lány csapata (II. osztály) a hétvégi mérkőzései közül ezúttal egyiken sem tudott szettet rabolni a jóval esélyesebb Eötvös DSE és az MVSC ellen. A debreceniek és a miskolciak is 3-0-ra győzték le Juhász Krisztián csapatát, akinek lányai nincsenek könnyű helyzetben, mert hetente átlagosan csak egyszer tudnak edzeni.

MVSC – VRCK-Szalézi 3-0
DSZC-Eötvös DSE – VRCK-Szalézi 3-0


Gyöngyösön, két legjobbja nélkül kellett pályára lépnie három mérkőzésen is Olasz Gyula tanítványainak. A fiú U19-es bajnokság II. osztályában szereplő VRCK-Tiszaújváros ennek ellenére nem vallott szégyent: mert ugyan kikapott a MEAFC-Miskolctól 3-0-ra, de a Panoráma SE-t 3-0-ra legyőzte, a Gyöngyösi RSE-A csapatától pedig csak 2-1-re kapott ki.

A VRCK-Tiszaújváros Gyöngyösön játszott kerete. Fotó: Czímer Tamás.

„Lelkes játék volt annak ellenére, hogy hiányosan érkeztünk, igyekeztünk felnőni a feladathoz. Ezek a srácok még csak tizedikesek, és mivel tavaly nem volt lehetőségünk nagyon edzeni, igyekszünk idén bepótolni a lemaradásunkat. A mostani bajnokságban még egyszer sem tudtunk kiállni teljes csapattal, remélem, hogy a hátralévő tornákon ez már sikerülni fog” – mondta Olasz Gyula a vrck.hu érdeklődésére.

MEAFC-Miskolc – VRCK-Tiszaújváros 3-0
Panoráma SE – VRCK Tiszaújváros 0-3
Gyöngyösi RSE-A – VRCK Tiszaújváros 2-1


Az ózdi fiúk (akik a tiszaújvárosiakhoz hasonlóan az U19-es bajnokság másodosztályában szerepelnek) teremhiány miatt idén még alig tudtak edzeni, de a „hazai” tornájuk nem maradt el, ami a Don Bosco Sportközpontban került lebonyolításra. Ugyan a favorit GLP-Nyíregyházától és az Újfehértótól is kikaptak 3-0-ra, de a Gyöngyös B csapatát (akik pásztói diákok) sikerült ilyen arányban legyőzniük.

„A kevés edzés ellenére elégedett vagyok a fiúkkal. A körülményekre való tekintettel szép létszámban jelentünk meg, amit külön köszönök” – fogalmazott Molnár Sándor edző.

VRCK-Ózd – GLP Nyíregyháza 0-3
VRCK-Ózd – ÚSK Devils 0-3
VRCK-Ózd – Gyöngyösi RSE-B 3-0


Junior csapatunk eredetileg a felnőt NB II-es bajnokságban kezdte meg szereplését, azonban a járvány és a szünet felülírta a menetrendet. Az NB II-es bajnokság ebben a formában véget ért, az alapszakasz hátralévő részében a felnőttek és a juniorok már külön küzdenek a pontokért, és csak azokat vitték magukkal, amelyeket a korosztályukkal azonos riválisok ellen szereztek. A mieink a MEAFC-Miskolc elleni siker mellé gyűjtöttek még egyet a szolnoki tornán, hiszen a Debreceni EAC-ot legyőzték, azonban a hazaiak dolgát csak megnehezíteni tudták.

Szolnoki SPC – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0
DEAC – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3

„A szolnoki meccs első szettjének a végén két buta hibát vétettünk, ami nyomot hagyott bennünk, onnantól széthullott minden. A Debrecen ellen viszont végre úgy játszottak a srácok, ahogy tudnak. Ezúttal is voltak ugyan könnyű rontások, de a győzelem volt a legfontosabb” – mondta Szabó Dávid edző.

(főcímkép: Kovács Loretta, VRCK)