Vasárnap a fővárosban vendégszerepel a Vegyész

Vasárnap 17 órától a Kistext JP Auto Mercedes vendége lesz a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 9. fordulójában.

A sereghajtó Kistext még nyeretlen a szezonban, van azonban két ötszettes veresége, aminek köszönhetően kétpontos. A Vegyész három győzelemmel és öt vereséggel a hetedik, nyolc pontja van, a dobogó harmadik fokán álló MAFC-BME-től hat pont választja el.

Az elmúlt három fordulóban a fővárosiak az első két helyezettől, a Pénzügyőrtől és a Fino Kaposvártól is pontot raboltak, tehát javuló formában vannak. Enne ellenére a kaposvarvolley.hu a múlt héten arról írt, Csizmadia Tamás és Willian Reffatti is szerződést bontott a Kistexttel, a somogyiak ellen kilenc emberrel így is sikerült pontot rabolnia – köszönhetően a korábbi kaposváriak, Jurij Kruzskov és Ilija Makarov ponterős játékának.

„Vannak remek játékosaik a hazaiaknak, senki nem gondolhatja ezt a párharcot előre lefutottnak, már csak azért sem, mert a hetedik látogat a nyolcadik helyezetthez” – mondta őszintén Toronyai Miklós vezetőedző a vrck.hu érdeklődésére. „Jól teljesítettek a Kaposvár ellen kilenc játékossal is, és nekünk a hatodik meccsünk következik két héten belül. Ez nem kifogás, tény, habár profik vagyunk és tudtuk előre, sűrű lesz a naptári év utolsó két hónapja.”

Az összecsapás élő ponteredménye a szövetség statisztikai oldalán követhető.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK archív)