Vegyész – Debrecen 3-0

A Vegyész RC Kazincbarcika vasárnap este 3-0-ra (9, 10, 13) legyőzte a Debreceni EAC együttesét a férfi röplabda NB I 5. fordulójában. Sikerének köszönhetően csapatunk továbbra is százszázalékos a bajnokságban.

Megfogadták Toma Sándor tanácsait a játékosok, simán győztek. (Fotó: boon.hu/archív)
Megfogadták Toma Sándor tanácsait a játékosok, simán győztek. (Fotó: boon.hu/archív)

Sérülés miatt Banai Máté, munkahelyi elfoglaltsága miatt Kovács Zoltán nem öltözött át, így két alapembere hiányában Toma Sándor vezetőedző a Toronyai Miklós, Szabó Dávid, Juhász Péter, Bokor Elek, Surányi István, Csányi Tamás hatost küldte a pályára, a liberó Bene Róbert volt. Hiába játszott Szabó nyitásfogadó-ütőként, nem jött zavarba, ahogy társai sem, így az első szettben mindössze kilenc pontot engedélyeztek a DEAC-nak.

A fordulás után feladóposzton Török Roland váltotta Toronyai Miklóst, míg Dudás Tamás Bokor Elek helyett átlózott. Budai Balázs is ismét lehetőséget kapott, és bár a felvonás elején kicsit megszeppentek a hazaiak, ezúttal is magabiztos részsikert arattak.

A harmadik szettre ismét cserélt Toma Sándor: Bokor átlózott, Dudás pedig a szélen támadt a végig a pályán lévő Surányival. A tízből ezúttal kijöttek a fiatal hajdúságiak, de így sem tudták megnehezíteni a VRCK dolgát.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 5. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – DEAC 3-0 (9, 10, 13)
Vezette: Jámbor, Suba. Nézőszám: 150.
Vegyész: Toronyai, Szabó D., Juhász, Bokor, Surányi, Csányi. Csere: Bene (liberó), Török, Kozsla, Dudás, Budai. Vezetőedző: Toma Sándor.

Toma Sándor: A célunk az volt, hogy fegyelmezetten és határozottan játsszunk, és ezt sikerült is teljesítenünk. Néha kicsit jobban izgultak a fiúk a kelleténél, de ezen szerencsére gyorsan túltették magukat. Stabilan fogadtunk, ennek köszönhetően pedig a feladóinknak és az ütőinknek is könnyebb dolguk volt.

A mérkőzés legjobb hazai játékosa a vrck.hu szerint: Juhász Péter.