Vegyész – Pécs 3-0

A férfi röplabda NB I 14. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-s (21, 23, 20) győzelmet aratott a tabella-9. PTE-PEAC C-Doki ellen.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 14. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – PTE-PEAC C-DOKI 3–0 (21, 23, 20)
Kazincbarcika, 250 néző. Jv.: Halász, Vigh.
Vegyész: Toronyai, Kovács, Banai, Szabó D., Árva, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Bokor, Lehóczky, Kozsla, Budai, Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.
Pécs: Pólics, dr. Horváth, Potrik, Nesserajah, Kiss, Kovács. Csere: Soós. Játékos-edző: Gyöngyösi Zoltán.

Toma Sándor, a Vegyész vezetőedzője: Vannak nehézségeink, bosszantó hibákat még mindig vétünk, ami nem csak minket, de szurkolóinkat is zavarja. Ezeket javítjuk ki, és a dági vereség ellenére vannak biztató jelek. Köszönöm a csapatnak az eddigi munkáját, de hosszú út áll még előttünk. Szurkolóinknak is szeretném megköszönni a támogatásukat, és kellemes ünnepeket kívánok nekik.

Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: Liberó és átló nélkül jöttünk Kazincbarcikára, ami miatt még rosszabb helyzetben voltunk a kezdés előtt. Mi kilencedikek vagyunk a tabellán, a Vegyész a harmadik, szerintem tisztességesen helytálltunk.

DSC_0035

RIPORT

Jól kezdett a Vegyész, már az első technikai szünetben ötpontos előnye volt. Ezt azonban a folytatásban nem sikerült növelni, mert a pécsiek nem adták olcsón a bőrüket, míg a hazaiak sok hibával játszottak. A második kötelező pauzánál is a VRCK állt jobban (16-12), majd úgy tűnt, kezd magára találni (18-12). Dr. Horváth Balázs azonban ezt máshogy gondolta, gyorsan szerzett három pontot, amivel csapattársait sikerült is feltüzelnie, de a részsikerre már nem futotta erejükből (25-21, 1-0).

A térfélcsere után többet is cserélt Toma Sándor vezetőedző, a kezdőből csak Banai Máté maradt a pályán. Talán emiatt is, de a Vegyész nem igazán tudott elszakadni ellenfelétől (8-7), sőt, hátrányba is került (8-9, 11-12). A technikai időre is a pécsiek mehettek előnyre (15-16), hiába szerezte Bokor Elek és Surányi István is szorgalmasan a pontokat. Banai Máté jó blokkja után 19-nél beérte ellenfelét a VRCK, majd a Budai Balázs helyére beálló Kovács Zoltán is pontot szerzett sáncból. A következő labdamenetben Surányi és Kovács is szépen mezőnyözött, a poén mégis a Pécsé lett (20-20). Bokor csapatkapitányhoz méltóan két pontot is szerzett, majd védekezésből is jelesre vizsgázott 24-20. A vendégek még szereztek három pontot, de Kovács végül lezárta ezt a felvonást (25-23, 2-0).

Abban a felállásban kezdett a Vegyész, amelyben befejezte a második szettet: Lehóczky László adott, vele átlóban Bokor, Banai és Kozsla Ádám volt a két center, a széleken Kovács és Surányi játszott. Több ponttal is megléptek Toma legényei, de ezúttal is csak egy ponttal vezettek a technikai szünetben (8-7). Nem tudtak felpörögni Banaiék, hiába mutattak be néha szép megmozdulásokat, Toma pedig 12-14-nél időt is kért. Ez használt, mert 15-14-re módosították Lehóczkyék az állást, a második technikai szünetre pedig megőrizték előnyüket (16-15). Surányi ütésből, Lehóczky nyitásból szerzett pontot (17-21), az előnyt pedig már nem engedte ki a kezéből a Vegyész (25-20, 3-0).