Vegyész-„utánpótlás”: Nincs csodálatosabb dolog a családnál – Bokor Elek

Az elmúlt pár évben több Vegyész-játékos is apuka lett, mi pedig kíváncsiak voltunk arra, hogyan birkóznak meg a feladattal jelenlegi és korábbi játékosaink, edzőink. Bokor Elek utánpótlásedzőnknek és feleségének, Beátának kislányuk született, Lili.

vrck.hu: Megállt a sportélet, a világ. Hogyan teltek az utóbbi hetek, hónapok odahaza, sikerült kihasználni a hirtelen jött “szabadidőt”?
Bokor Elek: A helyzetre való tekintettel annyi pozitívum volt a dologban, hogy két teljes hetet otthon tölthettem a drága kis családommal. Jó volt együtt töltenünk a mindennapokat.

Mennyiben változott meg a napi életvitel?
Sajnos az iskolák bezárásával, a karanténnal és a bajnokság befejezésével véget értek az edzések is. Hiányoznak a srácok, de legjobban az, hogy nem fejezhették be ezt a szezont, amire annyira készültek, hiszen rengeteg munkájuk volt benne, amire nagyon büszke vagyok. Köszönöm nekik, hogy mindig maximálisan követték az utasításaimat, és keményen dolgoztak. Másrészről több időt lehetek otthon, így nem maradok le semmi új dologról sem, ahogy a kislányunk napról napra fejlődik és változik.

Volt bármi terv a névválasztásnál?
A fiú név gyorsan megvolt, az Elek nevet vitte volna tovább, de majd a második vagy harmadik gyerkőcnél ez összejön. Lány neveknél kettő között gondolkodtunk: Hanna és Lili, de a szülőszobán végül csak eldőlt.

Mit jelent számodra apának lenni?
Szerintem minden szülő elmondhatja, az első gyerkőc születése leírhatatlan és csodálatos élmény. Bevallom férfiasan, rettenetesen féltem, sokat megfordult a fejemben a nagy kérdés: én, mint apa? Sokan nyugtattak, hogy majd minden jön magától, és meg kell mondanom, hogy igazuk volt. Nem tudom szavakba önteni azt az érzést, amikor meglátom a gyönyörűséges kislányunk tekintetét, ahogy rám néz, ahogy elmosolyodik. Munka közben is az jár a fejemben, hogy már alig várom, hogy a lányokkal lehessek. Nincs csodásabb dolog a családnál, és le a kalappal az édesanyák előtt!