Velicsko biztosan nem játszhat a MAFC ellen

Szombaton 18 órától a Don Bosco Sportközpontban fogadja a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME-t az Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az összecsapást a Hunvolley TV élőben közvetíti.

Toronyai Miklós vezetőedző biztosan nem számíthat sérülés miatt Bohdan Velicskóra, éppen ezért Toma Gergely Ádám a téli szünet után ismét a felnőttekkel edz, és akár pályára is léphet. A fiatal center korábbi edzőnk, Toma Sándor kisebbik fia, és alapembere az I. osztályban harmadik helyen álló U20-as csapatunknak. Velicsko ujja egyébként a kupadöntőn sérült meg, be is kellett gipszelni egy hétre, és csak március második felében állhat edzésbe.

Az alapszakaszban a Vegyész idegenben és hazai pályán egyaránt három játszmában győzte le budapesti riválisát. Novemberben is már komoly fegyverténynek számított a siker, februárban pedig pláne, hiszen a MAFC egészen remek győzelmeket aratott papíron nála erősebbnek vélt csapatokkal szemben is. A GreenPlan-VRCK azonban nagy csatában, de még nem veszített játszmát a fővárosiakkal szemben, akik legjobbjai a két kubai légiós – Altunagára és Reyesre is érdemes odafigyelni, hiszen csapatuk pontjainak jelentős százalékát ők ketten szerzik.

A MAFC jóval pihentebben vághat neki az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcának, másfél hete volt csak erre a meccsre felkészülni. A Vegyész vasárnap még a DRK Magyar Kupa-döntőjében volt érdekelt, ahol óriási csatában, de végül öt szettben, ott is csak 16-14-re kikapott a Fino Kaposvártól.

Extraliga: szombaton indul a rájátszás