Vitko gőzerővel készül az Európa-bajnokságra

Rövid nyári szünete volt Marian Vitkónak, a Vegyész RCK liberójának, hiszen a szeptemberben rajtoló Európa-bajnokságra készül a szlovák válogatottal.

A szlovákok május végén és június elején az Európa Liga arany divíziójában voltak érdekeltek, Vitko a hat összecsapásból hármat játszott végig.

Ezt egy kis szünet követte, de azóta már edzőtáboroztak Poprádon, ahol főleg a fizikai felkészülésen volt a hangsúly, jelenleg pedig Puhóban tartózkodnak, és a kontinenstorna rajtjáig már nem is lesz sok szabadidejük. A programban ugyanis felkészülési mérkőzések következnek, például Portugáliában és Görögországban.

„Nemrég játszottunk a csehekkel, majd augusztus huszonkettedikén Portugáliában töltünk el néhány napot, ahol több felkészülési mérkőzés is vár ránk, de két héttel később is ugyanez lesz a menetrend, csak Görögországban” – mondta a vrck.hu érdeklődésére a Vegyész liberója. „Szeptember tizenegyedikén fogunk Belgiumba repülni, az Eb egyik helyszínére, hiszen mi ott játsszuk a csoportmeccseinket.”

Vitkónak egy rutinos, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező riválisa van a posztján Matej Kubs személyében, de olyannyira kiegyenlített közöttük a verseny, hogy most még nehéz megmondani, melyikük fog több lehetőséget kapni az Eb-n.

A szlovákoknak nem lesz könnyű dolguk a csoportban, hiszen Szerbia és Németország mellett Spanyolország, Belgium és Ausztria is a hatos tagja. A csoportmeccseiket Brüsszelben és Antwerpenben rendezik. Szlovákia legjobb eredménye az Eb-ről egy ötödik hely volt 2011-ből, a mostani pedig a tizedik szereplésük lesz a kontinensbajnokságok történetében.