VRCK junior: hátrányból felállva győzelem Szolnokon

Az első szett elvesztése sem okozott problémát a férfi röplabda NB II keleti csoportjában szereplő VRCK junior csapatának, négy szettben így is győzelmet aratott idegenben a Szolnoki Röplabda Akadémia felett.

A legnagyobb küzdelmet a nyitó szett hozta, amit nagy izgalmak után a hazaiak húztak be. Bokor Eleknek csapata 23-21-es és 24-23-as vezetésénél is ki kellett kérnie az idejét, de ez sem segített, az ellenfél ekkor jobban nyitott. Végül a játszmát 29-27-re nyerte a Szolnok, de a térfélcsere után villámrajtot vett a Kazincbarcika (3-12), és simán egyenlített.

A harmadik szettben is ellenfele hátát nézte a Tisza-parti együttes, Budai Balázsék gyakorlatilag végig vezettek, ahogy a negyedik felvonásban is. Ekkor már jóval kevesebb hibával játszottak a juniorok, és a rutinosabb szolnokiak ellen – a Szolnoki RA két csapatot is indított az NB II-ben, egy fiatalabbat és egy idősebbet – hozni tudták a mérkőzést

A kék-sárgák edzője a vrck.hu-nak elmondta, miután kezdtek megnyugodni, magabiztos győzelmet arattak.

„Rengeteg hibával kezdtük a találkozót, figyelmetlenek voltunk több szituációban is, nem tudtunk igazán tetemes előnyt szerezni” – emlékezett vissza Bokor. „Szerencsére a folytatásban sikerült a hibáinkat minimálisra csökkenteni, így a cseréknek is játéklehetőséget tudtam adni. A negyedik szett végjátékában ismét kiengedtünk, amit a szolnokiak ki is használtak, felzárkóztak, de végül sikerült három ponttal gazdagodni.”

A junior csapat legközelebb november 5-én játszik, akkor Budapestre látogat a MAFC gárdájához. Azonban a jövő héten is lesz meccs, a fiatalabbaknak Debrecenbe kell utazniuk egy ifi tornára.

FÉRFI RÖPLABDA NB II, KELETI CSOPORT, 4. FORDULÓ
Szolnoki RA – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-27, 12, 18, 23)
Szolnok, 50 néző. V.: Dunszt, Baracsi.
VRCK: Palánkai-Omoshebi, Budai, Balogh, Péter, Bibók, Viszokai. Csere: Tóth K. (liberó), Toma, László, Rudolf. Edző: Bokor Elek.

A SERDÜLŐK IS ELKEZDTÉK

Nemrég a serdülő csapat is megkezdte szereplését. A csapat a székesfehérváriaktól kikapott, de a TFSE együttesét legyőzte, így egy győzelemmel és egy vereséggel zárta az első tornát. A következő viadalnak egy hónap múlva Dunaújváros ad otthont, a házigazda és a VRCK mellett a MAFC lesz a harmadik résztvevő.