5 edző, 16 edzés, 37 táborozó – összegzés a VRCK tehetséggondozó táboráról!

A régió, de még az ország több pontjáról is érkeztek fiatal röplabdázók a Vegyész Röplabda Club tehetséggondozó táborába. A VRCK Volleyball Talent harmadik alkalommal került megrendezésre, ezúttal rekordszámú résztvevővel.

Kazincbarcika, Miskolc, Tiszaújváros, Eger, Gyöngyös, Sülysáp, Budapest, Győr. A felsorolt településekről érkeztek a kéthetes táborba, és az első héten főleg a 14-16 évesek, a második héten pedig a 17-19 évesek voltak létszámfölényben. Veres István és Bokor Elek állították össze az edzésprogramokat, munkájukat Dudás Tamás, Szabó Dávid és Toronyai Miklós segítették, így a fiatalok remek kezek között voltak.

Minden héten nyolc-nyolc edzés tartottak a szakemberek, és összesen 37 sportoló vett részt a foglalkozásokon. Volt köztük 12 olyan röplabdázó, akik a VRCK igazolt játékosai. Ők azért voltak jelen, mert a szezon során nem tudtak kellő mennyiségű edzésen részt venni a koronavírus-járvány okozta szigorítások miatt.

„Az edzések nagy részében főleg technikai jellegű feladatokat végeztünk a fiúkkal, komplex gyakorlatokkal kiegészítve” – mondta Bokor a vrck.hu-nak. „Kíváncsiak voltunk arra, hogy a szomszédos, régiónkban található egyesületeknél milyen munkát végeznek, milyen állapotban vannak a játékosaik, így felmérések is voltak az első napon.”

A második héten feladóedzések is bekerültek a programba, így a Vegyész felnőtt csapatát már évek óta erősítő feladó, Páez Carlos is „beszállt” edzősködni egy rövid ideig. Az utolsó napon, pénteken pedig a fiatalok még Freddie-vel, a nyitógéppel is megismerkedhettek – mint kiderült, korábban még senkinek nem volt arra lehetősége, hogy egy nyitógép szerváját fogadja.

A tábor ugyan véget ért, azonban a munka még koránt sem. A táborozókról készült portfóliókat ugyanis a VRCK szakemberei kielemzik, klubunk pedig felveszi a kapcsolatot a nevelőegyesületekkel, hogy így is segítsük a fiatal röplabdázók fejlődését, a magyar férfi röplabdát, egymást.

A megjelent röplabdázóknak ez úton is köszönjük a részvételt, klubjaiknak az eddig és a jövőben beléjük fektetett munkát. Bízunk benne, hogy nemsokára, az akadémiánknak is otthont adó Regionális Röplabda Központban még több klub képviselője fog nálunk megfordulni, hogy egymást segítve lendítsünk a férfi röplabdázáson, és nem az elzárkózást fogják választani.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kristóf Sztupjár (@sztupjar.kristof) által megosztott bejegyzés

(Fotók: Kovács Loretta, VRCK)