Toronyai és Blázsovics reakciója a sorsolást követően

Az osztrák UVC Ried ellen kezd a férfi röplabda Challenge Kupában a Vegyész RC Kazincbarcika. A sorsolás után Toronyai Miklós vezetőedzőnk, valamint Blázsovics Péter játékosunk véleményére voltunk kíváncsiak.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Vegyész a sorozat selejtezőjében kezd a Ried ellen. Toronyai örült annak, hogy a sztárcsapatokat elkerültük, míg Blázsovicsnál jobban senki nem ismerheti a Riedet a kazincbarcikaiak közül, mivel a magyar válogatott négyes ütő a legutóbbi idényt az osztrák bajnokságban töltötte.

Toronyai Miklós, a Vegyész vezetőedzője:

„Úgy gondolom, hogy a nagycsapatokat sikerült elkerülnünk. Játszottam anno én is Ausztriában, akkor nem képviselt komoly játékerőt. Blazsónak köszönhetően ismerjük a tavalyi Riedet, meglátjuk, milyen erősítéseik lesznek a nyáron. Nemzetközi szinten ugyanis lebecsülni senkit nem szabad. Ha egy kicsit előre tekintünk, a következő körre, a svájci ellenfél sem lenne könnyű falat. Nekem például van tapasztalatom, kellemetlen ezzel kapcsolatban, mert a szerb Vojvodinát játékosként az osztrák csapatommal kiütöttük, majd megállított egy svájci együttes. Először azonban a Riedre kell koncentrálni, és mivel csak novemberben kezdődik a nemzetközi kaland, lesz időnk felkészülni rájuk.”

Blázsovics Péter, a Vegyész játékosa:

„Négyszer is játszottam ellenük, és bár az elsőn kikaptunk négy szettben, a többit mind megnyertük három-kettőre. Ha jól kezdtük a szetteket, simán tudtuk hozni, de ha lazábbak voltunk, meg kellett küzdeni minden apró pontért. Fura, kicsit hangárjellegű, de nagy és összességében jó csarnokuk van, kevés nézővel, nem sokan férnek be a terembe. A tavalyi csapat tudott azért játszani, tudtak meglepetést okozni, de nagyon egyemberes volt a játékuk, kiszámítható. A két négyes ütőjük most játszott az osztrák válogatottban is, de ők is könnyen olvashatók. Relatív fiatal csapatuk van, és ha megízlelik, milyen a hangulat egy Vegyész-meccsen Kazincbarcikán, biztos, hogy meginognának. Korai még most bármit is mondani, de a tapasztalataim alapján én mindenképpen továbbjutást várok magunktól.”