A Challenge Kupában indulunk a 2021/22-es idényben

A hét elején egyesületünk, a Vegyész RC Kazincbarcika leadta a nemzetközi kupában való nevezési és indulási szándékát a Magyar Röplabda Szövetség felé.

Klubunk a harmadik számú sorozatban, a Challenge Kupában indulhat. A mögöttünk hagyott szezonban sajnos a koronavírus-járvány miatt nem tudtunk játszani a portugál Benfica ellen, míg 2019 őszén a török Tokattal találkoztunk (3-0, 2-3). 2018-ban a Bajnokok Ligája selejtezőjében a görög PAOK (3-2, 3-0), majd a CEV Kupában a cseh Kladno (3-1, 2-3) volt a Vegyész ellenfele, a 2017-es Challenge Kupa-kiírásban pedig a cseh sztáregyesület, a Ceske Budejovice (3-0, 0-3).

A VRCK számára mindig is fontos volt a nemzetközi kupában való szereplés, hiszen játékosaink számára elengedhetetlen, hogy olyan tapasztalatokkal gazdagodjanak, melyeket később kamatoztatni tudnak a hazai sorozatban. Ezen felül pedig nem csak klubunk, de városunk hírnevét is öregbítjük a kontinensen. A sorsolás június 25-én lesz Luxemburgban.

A bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr SE nem vállalja a Bajnokok Ligájában való indulást, helyette a Challenge Kupában vesz részt. A Fino Kaposvár (CEV Kupa) és a MAFC-BME (Challenge Kup) nem élt a nemzetközi kupában való szereplés lehetőségével.