A felugrásos nyitásokat mellőzni kell – előzetes

Nem vár könnyű összecsapás a Vegyész RC Kazincbarcikára vasárnap 16 órakor, ennek ellenére Toma Sándor vezetőedző győzelmet vár csapatától a MAFC-BME otthonában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 10. FORDULÓ
MAFC-BME – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
2015.11.22, vasárnap, 16:00, Budapest. Jv.: Farkas, Ujházi.
Facebook esemény

A Vegyész a Kaposvár után Budapestre, a MAFC-hoz látogat. (Fotó: boon.hu/Kozma István)
A Vegyész vasárnap Budapesten lép pályára a MAFC vendégeként. (Fotó: boon.hu/Kozma István)

Nyolc fordulót követően a Vegyésznek 17 pontja van a bajnokságban, így negyedik a tabellán. A MAFC két ponttal gyűjtött kevesebbet, így egy esetleges hazai győzelem esetén a felek helyet cserélnének, míg a vendég-siker azt jelentené, hogy a tabella első négy helyezettje – Kaposvár, Kecskemét, Dág, Vegyész – kicsit meglépne a középmezőnytől.

Toma Sándor legényei mindenképpen három ponttal szeretnének gazdagodni, de a szakember tudja, hogy a budapestiek ellen nem lehet biztosra menni.

„Egyrészt kis teremben fogunk játszani, ami miatt a felugrásos nyitásainkra nem támaszkodhatunk, másrészt pedig ügyes kis csapatról van szó, még akkor is, ha most nem a legerősebb összeállításukban fognak pályára lépni” – utalt Toma Sándor a MAFC egyik legjobbjának, Tamasi Istvánnak a hiányára. „Korábban két válogatott játékos, Kaszap Tamás és Csoma Krisztián is a fővárosiakat erősítette, de előbb a feladó, majd a center is távozott. Éppen ezért friss felvételünk nem volt róluk, de alábecsülni semmiképpen sem szabad őket. Ha stabilak leszünk fogadásban és támadásban, úgy hiszem, nem lehet gondunk. Egy a lényeg, komolyan kell venni az összecsapást.”

Csányi Tamás már a múlt hétvégén sem játszott, az orvosok tanácsára pedig még öt hétig mellőznie kell a munkát térdfájdalma miatt. Többen is bajlódnak kisebb fájdalmakkal vagy torokfájással, ennek ellenére Toma Sándor számíthat a többiek szolgálatára.

Tóth Milán