MAFC – Vegyész 1-3

Négy szettben, 3-1-re (-14, 21, -16, -20) nyert a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME vendégeként a férfi röplabda NB I 10. fordulójának vasárnapi játéknapján.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 10. FORDULÓ
MAFC-BME – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 1-3 (-14, 21, -16, -20)
Budapest, 50 néző. Vezette: Farkas, Ujházi.
MAFC: Vocskó, Farkas, Kunert, Sow, Csépke, Szabó. Csere: Tari (liberó), Tihanyi, Soós. Vezetőedző: Vocskó György.
Vegyész: Toronyai, Kovács, Banai, Szabó D., Árva, Juhász. Csere: Dudás, Bene (liberók), Bokor. Vezetőedző: Toma Sándor.

Vocskó György: később…

Toma Sándor: később…

RIPORT

Szabó Dávid (sárgában) a Kaposvár után a MAFC ellen is ponterősen játszott. (Fotó: boon.hu/Kozma István)
Szabó Dávid (sárgában) a Kaposvár után a MAFC ellen is ponterősen játszott. (Fotó: boon.hu/Kozma István)

Az első szettben úgy kezdte a Vegyész a meccset, ahogy azt kellett egy dobogóra hajtó együttesnek: magabiztosan, eredményesen. Banai Máté és Toronyai Miklós is kapott el jó nyitási szériát, így a VRCK magabiztosan húzta be az első szettet (14-25, 0-1). A térfélcsere után azonban minden megváltozott. A MAFC több jó blokkot is hozott, Árva Milánék nem igazán tudtak ekkor mit kezdeni a vendéglátókkal. A szett második felében a csapatok felváltva szerezték a pontokat, így a budapestiek villámrajtjuknak köszönhették részsikerüket (25-21, 1-1).

A harmadik felvonásban ismét olyan volt a Vegyész fogadása, mint az első szettben. Toronyai szépen szolgálta ki csapattársait, Szabó Dávidék éltek is a lehetőségekkel. Mindkét csapat szorgosan gyűjtögette a pontokat, de aztán a szett közepén a borsodiak megrázták magukat, a lendületet pedig elég is volt a második szettgyőzelemhez (16-25, 1-2). A rövid cserepaddal kiálló hazaiak nem igazán tudtak felpörögni, talán el is fáradtak, így a negyedik etapot Bokor Elekék végig vezetve behúzták, ennek köszönhetően pedig három ponttal gazdagodtak (20-25, 1-3).

Tóth Milán